Изработка на фирмено лого – визитката ни в света на бизнеса!

Изработка на фирмено лого, за които и да е бизнес е равносилно на формула за успешен маркетинг и реклама дори. Фирменото лого е не само фирмен знак, но и визитката ни в света на бизнеса. Конкуренцията днес е убийствена и в една сфера на действие, хиляди фирми се конкурират със зъби и нокти, за да запазят клиентите си и да привлекат нови. В една такава среда за монопол не може и да се говори, въпреки че дори при монопола фирмата също има нужда от лице, което в случая е логото й.
Не случайно споменахме, че изработка на фирмено лого е визитката ни в бизнеса, не само за клиенти, но и за конкуренцията. Едно лого, макар и малко, макар и знаково е вратата към успешния бизнес и представянето му, поради простата причина, че то ви носи идентичност и олицетворение. Споменавайки бизнеса ви, в главата на клиенти и конкуренти изплува вашето лого. То по един красноречив и отчетлив начин, трябва да говори за бизнеса ви, за репутацията ви и за намеренията ви за в бъдеще. Да сте разпознаваеми и наложили се, като фирма не е лесна задача при това доста комплексна по своята същност, но изработката на лого донякъде е свързващото звено в целия този процес на промоциране, маркетинг и реклама. 

Успешното фирмено лого е разпознаваемо няма спор. То е ясно, отчетливо и опростено до степен, до която всеки един клиент и потребител на стоките и услугите ви го смила лесно в мозъка си и го запомня по инерция. До тук всичко казано е вярно, но ако пък логото няма предназначение, то губи част от смисловата си стойност. Точното, ясно и профилирано предназначение на едно фирмено лого, го прави именно знак. Като знак, то има знакова роля в процеса на утвърждаване и се преминава към неговата динамика и гъвкавост. 

Изработка на фирмено лого е успешна единствено тогава, когато самото лого е не само смислово, не само разпознаваемо, но и много гъвкаво и динамично по своята същност. Това с две думи означава, че създаденото за вас лого трябва, в какъвто и размер да се променя, както и цвят, да запазва коренната си същност, послание и добър външен вид. Само и единствено тогава фирменото лого е трайно и само времето може да го утвърди, защото всичко в бизнеса изисква време, независимо от спецификата си.

От своя страна използването на логото ви чисто технически не е еднакво върху визитка, върху билборд или друг рекламен материал. Мащабното мислене на дизайнера е гаранция донякъде за добре изработеното фирмено лого, не защото е твърде уникално, а защото е гъвкаво и знаково най-вече. Изработка на фирмено лого несъмнено и по логиката на бизнеса е визитката на една фирма към един по-мащабен, по-обмислен, по-адекватен и по-сериозен бизнес, за който пречки не съществуват.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger