Реклама в Google възможности и цели

Реклама в Google е много удачен вариант да се запознаят с вашия сайт, бизнес, услуга или дори група. Тя донякъде е обвързана с рекламата в социалните мрежи, но представлява съвсем различно нещо по своята същност, защото въпреки, че Google е най-голямата социална мрежа и търсачка, тя е и индексирана машина най-вече. За разлика от фейсбук например, където основно настроенията и поведението на хората определят резултатите от една рекламна кампания, то в Google това се определя от търсенето и предлагането на „нещо“ по строги правила и изчисления. 

За рекламата си плащате на клик или на посещение и в двата случая, и в двата случая ключовите думи и фрази са определящи за резултатността от рекламирането, но при реклама в Google, като че ли изненадата от промяна в поведението на човешкия фактор е по-минимизирана, отколкото в социалните мрежи.
Кога ни се налага да рекламираме в гигантската търсачка?

Донякъде, ако бъдем честни рекламата във търсачката, някак си естествено идва с появата на сайта ни. Ако искаме един добре функциониращ и най-вече полезен сайт, то трябва да го рекламиране. Това ни се налага по една проста причина – СЕО оптимизацията, колкото и да е добра е доста бавен процес и най-малкото изисква време, за да подейства. Повечето хора дори и да не търсят моментален ефект от новосъздаденият си сайт, все пак търсят резултатност след месеци или година поне. За да се случи това обаче, освен добре изграден и изработен сайт, освен оптимизирането му е нужно и рекламирането му в Google. 


Как може да правим Реклама в Google ?


Рекламирането в тази глобална търсачка е с цел повеждане с поне няколко точки пред конкуренцията разбира се. Рекламата ни може да цели предлагане на определени промоции и оферти, рекламиране на бизнеса ни въобще в дългосрочен или краткосрочен план или излизане на първо място в търсачката, защото така ни е хрумнало ( което не е добра идея разбира се, ако е самоцелно само по себе си! ). 

Както всяка реклама обаче и тази си изисква постоянно отделени средства месечно в бюджета на компанията ни! За разлика от оптимизацията, която изисква по-високи първоначални инвестиции и по-скромни последващи, при рекламата в глобалната търсачка, въпреки че ние си определяме бюджета, то добре е той да е стабилен най-малкото.

Като цяло начините за реклама в тази рекламна ниша са 3:
  1. -     Чрез едномесечни кампании, чиято специфика трябва добре да познаване;
  2. -    Чрез рекламен банер или каре, което ние оформяме и Google показва в резултатите от   търсенето на първите места;
  3. -   Чрез използването на ключови думи и фрази, изключително релевантни със съдържанието на сайта ни, за да излезем на първите места, при търсене. За да не търпим санкции обаче, не бива да  заблуждаваме, като рекламиращ реклама в Google и да използваме ключови думи не свързани с нашето съдържание. Иначе сме подвели потребителите и търпим санкции.
Този тип реклама е много полезна за бизнеса, но трябва да се прави обмислено и внимателно, както всяка реклама всъщност!
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger