Ипотечен кредит видове

Ипотечните заеми са едни от услугите, които касаят най-дългите интервали от време, но е добре преди човек да направи тази важна крачка, да проучи всички детайли, свързани с тях. Това ще бъде целта на настоящата публикация.

Едни от най-съществените фактори в този аспект са лихвения процент и условията. Най-съществения въпрос, от който се определя лихвата по един ипотечен заем е дали клиентът е с доказани доходи.
Лихвеният процент за лица с доказан доход е приблизително два пъти по-малък от този за лица без доказан доход. Освен изисквания за лихвата, която човек ще дължи, от доказания доход зависи и какъв процент от цената на жилището ще може да се получи от банката. В случай, че дохода бъде доказан документално, значителен брой от банките отпускат финансиране до 100% от актуалната стойност на жилището, но ако не може – човек може да очаква субсидията да бъде в диапазон от 60 до 80%. Когато потребителят подава заявление за нецелеви ипотечен заем, наречен още потребителски, той може да очаква да му се начисли по-голяма лихва, отколкто при целевия, защото банката ще има условие за повече доходи.

Ипотечните заеми биват няколко вида: 

1. Ипотечен заем за закупуване на жилище (жилище). При този вид кредити се учредява ипотека върху недвижим имот на клиента или върху имота, който той е решил да купи.





 2. Ипотечен заем за строителство и довършителни работи. По този начин се подпомага строеж на къщи, вили или обособени етажи на вече готов имот, както и довършителни дейности, свързани със завършването на жилищата в строеж. Основните фактори, които се взимат под внимание за това какъв ще бъде размера на отпуснатата сума са предложението на строителната компания, ангажирана в строителния процес, проектно-сметните документи и т.н., като условията на различните кредитни доставчици могат да варират в известни граници.

3. Ипотечен заем за ремонт и подобрения. Особеност на този вид кредити е, че те се отпускат не само за ремонт на жилището или вилата, но и за ремонт на ателие, магазин или офис. В повечето случаи финансовата подкрепа е в размер на 100% от цената на ремонта който се предвижда да се предприеме, тъй като едва ли е възможно ремонтните дейности да излязат по-скъпо от самия ремонт. Когато, обаче, се ипотекира друга недвижима собственост, то тя е желателно да бъде с приблизително 20% по-висока пазарна цена от самия ремонт.

4. Нецелеви ипотечен заем. При този вид кредити, кредитодателят няма никакви изисквания във връзка с това как ще бъдат разходвани усвоените средства.

 5. Ипотечен заем за рефинансиране. При този вид финансова помощ се предоставя кредит от една кредитна институция, за да издължи вземане към друга.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger