Съвети за сигурност на вашата кредитна карта

Кредит от София кеш




Често защитата на кредитните ви карти се свежда до здравия разум. Тези съвети за сигурност на кредитните карти предлагат прости начини, които можете да приложите на практика, за да запазите сметките си в безопасност. 

Въведете защитата на кредитните карти на практика още от първия ден

Сложете незабавно подпис на гърба на новата си карта. Това ви предпазва в случай, че картата ви попадне в чужди ръце. Активирайте известията за подозрителна дейност и отделете няколко минути, за да създадете парола и ПИН код за профила си.

Когато избирате пароли за сметките си за кредитни карти, не забравяйте да създадете надеждна, уникална парола за всяка сметка, не използвайте една и съща парола за банковата си сметка и за уебсайтовете на търговците и се възползвайте от възможността за многофакторно удостоверяване, ако има такова. 

Запазете номера на сметката си в тайна

Не позволявайте на никого да вижда картата ви, когато сте на обществени места. Подхождайте избирателно, когато съобщавате номера на сметката си по телефона; предлагайте да го съобщите само когато сте инициирали обаждането и говорите с банка или търговец, на когото имате доверие. Бъдете внимателни към съобщенията, които получавате по имейл, телефон или в социалните мрежи и които изискват да предоставите лична информация или да кликнете върху подозрителна връзка.

Помислете дали да получавате извлеченията си по електронен път и да извършвате плащания онлайн, за да премахнете личната си информация от пощенската система. Преди да ги изхвърлите, е добре да унищожите и документите, които съдържат лична и поверителна информация. 

Поддържайте информацията си в актуално състояние

Информирайте банката си, ако се преместите. По този начин извлеченията и другата информация ще стигнат до вас на новия ви адрес и няма да попаднат в чужди ръце.

Абонирайте се за предупреждения от финансовите си институции и не забравяйте да проверите дали сте им дали актуалния си телефонен номер и имейл адрес, за да могат да се свържат бързо с вас в случай на измама или подозрителна дейност. Уверете се, че знаете как вашата финансова институция ще ви изпраща сигнали. Вероятно ще можете да изберете дали искате да се свързвате с вас чрез текстово съобщение, имейл или телефонно обаждане.

Внимавайте с разписките си

Ако в касовата бележка има допълнително място, пречертайте го, за да не може никой да вписва допълнителни суми. Добре е също така да сравнявате разписките си със сметката си, за да откриете бързо евентуални измамни операции. И накрая, не изхвърляйте просто старите или дублираните разписки, а унищожете тези, които вече не са ви необходими, и подайте останалите на сигурно място.

Защита на вашите устройства и мрежи

Може да сте уязвими, ако позволите на браузъра си да съхранява номера на кредитната ви карта. За да избегнете това, деактивирайте функцията за автоматично довършване във всеки браузър, който използвате.


Незабавно докладвайте за изгубени карти и съмнения за измама

Ако изгубите кредитната си карта или подозирате измама, незабавно се свържете с банката или издателя на кредитната карта. Те могат да блокират картата и номера на сметката, така че никой друг да не може да я използва, и да ви дадат нова карта и номер на сметката.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger