Как да диганем на лимита на кредитна карта

кредитни карти

кредитни карти


 

Кредитният лимит е сумата, която банката е готова да ви отпусне с кредитна карта. За разлика от кредит в брой, това е револвираща сума: когато погасите дълга, можете да използвате парите отново в рамките на лимита.

Да приемем, че имате кредитна карта и мислите да я използвате като въздушна възглавница. Очаквате, че ще ви дадат лимит от 30 хиляди, съпоставим с месечна ви заплата, но ви отпускат кредитна карта с лимит от 10 хиляди.

Това не означава, че лимита е окончателен и няма да получите повече пари. Банките преглеждат кредитния лимит по кредитни карти веднъж на всеки 3-6 месеца: някои по-често, други по-рядко - зависи от политиката на банката. Това се прави автоматично – за кредитополучатели, които отговарят на определени критерии. 

Как да увеличите кредитния лимит на картата?

- Използвайте картата възможно най-често. За банката е важно плащанията да преминават през картата: колкото по-активно използвате картата, толкова повече банката печели

- Не се бавете в плащането. Ако искате да увеличите лимита си, закъсненията са абсолютно неприемливи. Ако позволите забавяне, шансовете за повишаване на лимита са драстично намалени.

- Извършвайте плащания 2-3 дни преди крайния срок или по-рано. Ако сте си създали навика да плащате в последния момент, има риск някой ден да закъснеете. Банката не харесва тези, които плащат в последния момент.

- Уведомявайте своевременно банката за всяка промяна в данните за контакт.

- Кажете на банката къде работите и колко печелите (в случай, че заплатата ви не се превежда през банката). Банката трябва да е сигурна, че можете да плащате разходите си. За да направи това, тя се нуждае от актуални данни за работодателя и доходите. 

- Плащайте с картата за по-големи покупки. Банката разглежда сумите и категориите покупки с кредитни карти. Ако купувате самолетни билети, ходите по ресторанти и се обличате в престижни магазини, банката разбира, че печелите добри пари.

- Изплатете просрочените задължения в други банки.

- Уверете се, че плащанията по кредити заемат не повече от половината от приходите ви и затворете други ненужни кредитни карти.

- Използвайте други банкови продукти.

- Проверете кредитната си история.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger