Реалните предимства и недостатъци на бързите кредити

Изгодни кредити



Интересът към бързите кредити е очевиден. Те ни позволяват да получим пари по много лесен и бърз начин, без да чакаме и да попълваме документи и без да се налага да отговаряме на твърде много изисквания. Изглежда, че те имат ясно изразено предимство пред банките и по-традиционните заеми.  

Има много аспекти, които трябва да се обмислят, преди да се вземе това решение, затова нека разгледаме предимствата и недостатъците на бързите кредити, за да разберем дали това наистина е решението, от което се нуждаем.

Предимства на бързите кредити

Може би основното предимство на този вид кредит е неговата незабавност , но те имат и други предимства, 

1.Постига се бързо

Основната причина, поради която обикновено прибягваме до бърз кредит, е бързината на обработка на нашата заявка: за по-малко от 48 часа можем да получим необходимата ни сума.

Много е лесно да поискате бързи кредити онлайн или по телефона и процесът на преглед на тези заявки от субектите е същият веднага. Банковите институции, напротив, са склонни да отнемат много повече време в този процес, оценявайки всички възможни рискове.

2.Няма документи или твърде много изисквания

Освен че са бързи, микрокредитите не са и взискателни по отношение на условията. 

Докато в банка те ще ви искат гаранция, местоживеене на вашата заплата и допълнителна документация, за да поискате много малки суми пари в тези организации, ще бъде достатъчно да пребивавате в страната, да сте пълнолетни и да предоставите сметка номер, на който се превеждат парите.

Недостатъци на бързите кредити

Другата страна на медала е, че получаването на бързи пари, освен предимствата, има и недостатъци, с които трябва да се съобразите, преди да кандидатствате за кредит от този тип. Така ще се уверите, че това наистина е решението, което търсите.

1.По-малки суми пари

Микрокредитите са добро решение, когато исканата сума е малка. От друга страна, ако се нуждаем от хиляди левове, това няма да е толкова лесно: в този случай вероятно ще трябва да отидем в банка и да се приспособим към условията, които ни поставят.

2.По-висока лихва от обикновените заеми

Както се очаква, получаването на пари бързо и сравнително лесно има своите разходи в дългосрочен план. Като не оценяват рисковете от заема, както би направила банката, предприятията трябва да се защитят по някакъв начин срещу евентуални неизпълнения. И това става чрез лихви и/или комисионни.

Поради това е нормално да се сблъскате с неустойки или допълнителни разходи за удължаване или отлагане на изплащането на заема. Освен това тези условия могат да варират значително в различните сайтове, така че никога не е лошо да комбинирате няколко варианта и да ги сравните, за да видите кой е най-подходящ за вас.

3.Те могат да увеличат дълга

Периодичното прибягване до този вид кредити може да увеличи нашата задлъжнялост. Както вече споменахме, ГПР за този вид бърз кредит е доста висок, така че можем да се окажем в още по-големи затруднения при изплащането на парите, които сме взели назаем.

За да избегнете това, най добре анализирайте условията на дългосрочния заем, за който сте кандидатствали. В противен случай ще получите парите, необходими за погасяване на един дълг, но може да имате друг (този път към лицето, което ви е дало заема).


Съвети, ако ще поискате микрокредит

Отчитайки основните предимства и недостатъци на бързите кредити, ние обобщаваме основните аспекти, които трябва да имате предвид, преди да поискате такъв:

-Преценете дали е нещо конкретно и спешно: бързите кредити са добро решение за редки непредвидени ситуации, но ако свикнем, ще се окаже, че плащаме много повече от очакваното.

-Анализирайте лихвите и разходите за плащане: може да не си струва да поискаме този вид заем в дългосрочен план, ако в крайна сметка ще задлъжнеем повече, така че трябва да оценим разходите в дългосрочен план.

-Оценете други алтернативи: може да е по-удобно да използвате кредитни карти или да поискате по-традиционен и личен заем, ако дългосрочните условия са по-изгодни.

-Сравняване между различни субекти: в днешно време имате много различни оферти, ако се нуждаете от бърз заем. Винаги сравнявайте условията и сумите на всяка от тях, за да откриете коя от тях е най-подходяща за вашата лична ситуация.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger