Задължителни икони у дома



Всяка икона се счита за оригинал на Светеца. По-рано в къщите иконите са били разположени в източните ъгли, дори в самия храм, иконите винаги са разположени в източната част.  Затова трябва да изберете най-удобното място, където ще ви е по-удобно да се молите.

Поставете поне една икона у дома. Предлагаме ви списък с тези икони, които можете да поставите 

Якон с образа на Исус Христос. Иконата, изобразяваща Разпнатия Исус, успокоява, предпазва от бедствия, поставя на правия път, пази в трудни времена. Поставете иконата в почетната част на къщата.

Икона с лика на Дева Мария.  Дева Мария се смята за чиста любов, прощава, дава търпение и смирение. Има огромен брой подобни изображения. Божията майка може да поиска здраве, добър съпруг, деца. Божията майка е закрилница на всяка жена. В резултат на това изображението много често е с лицето на Исус, който кара булката да се омъжи и след това я държи у дома като семеен дар.

Икона, която показва Николай Железничар. Хората го търсят, ако искат да разрешат сложен проблем. Освен това Агиос Николаос го моли да бъде излекуван от тежко заболяване.\

Икона на свети Мина. Иконата на Свети Мина е изключително подходящ подарък за всеки православен християнин. Свети Мина е покровител на семейното благополучие, на здравето и на достатъка. Иконата му може да бъде подарена на сватба, кръщене, имен ден или друго важно събитие в живота на вашите близки. Възможността да купите онлайн иконата на Свети Мина прави процеса на избор и закупуване на подходящия подарък бърз и удобен.


Споменатите икони се считат за задължителни, те защитават семейството, носят просперитет, те са символи на хармонията. За тези икони отделете ъгъла. Желателно е да е на тихо, удобно място. За да може всеки член на семейството на уединено място да предаде душата си пред Бог и светиите.

В допълнение, иконата със седемте стрели , която е пазителка на дома, може да се намира срещу входа или над вратата, водеща към основната стая в къщата. Това изображение е в състояние да предпази всички домакинства от скандали, клюки, лоши момчета и крадци.

Иконата на древността. Иконата е в състояние да издържи на силата, поставена на правия път. Освен това съхранява красотата, младостта, любовта, премахва различни изкушения, изпълва с увереност, дава надежда за добро бъдеще. Намира се главно в най-удобния ъгъл, където можете да се помолите.


 

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger