Как да почистим плота на печката - просто ръководство



Съвети за почистване на всеки тип плот за готвене.

Сбогувайте се с пръските мазнина и соса за спагети, защото ще научите един изключително лесен начин за почистване на всеки тип котлони.

Преди да опитате това у дома, уверете се, че печката е изключена - и охладена. Знаете какво казват... първо безопасността, после чистотата.


Как да почистите стъклен плот на печка

Необходими са ви:
- Сода за хляб
- Мек течен сапун за съдове
- Голяма купа или мивка
- Суха кърпа, например голям парцал или малка кърпа


Първа стъпка:



Със суха кърпа се опитайте да отстраните всички големи замърсявания. Ако се окажете в битка с нещо наистина залепнало там, можете да се опитате да го отстраните с нещо твърдо, но меко - например с мека шпатула или с ноктите си през парцал или хартиена кърпа. Най-голямото нещо, което ще искате да избегнете, е нещо метално или абразивно, което може да надраска стъклото ви.



Втора стъпка:


Поръсете стъклото със сода за хляб. Нанесете приличен слой.


Трета стъпка:


В голям съд или мивка смесете гореща вода със сапун за съдове. Водата не трябва да е прекалено гореща, за да изгори ръцете ви. Потопете парцала или кърпата във водата и я изстискайте.



Четвърта стъпка:


Разстелете кърпата директно върху содата за хляб. Може да се наложи да повторите тази стъпка в зависимост от размера на кърпата, която използвате, за да сте сигурни, че сте покрили цялата повърхност на печката - или още по-добре, спестете време и използвайте няколко! Оставете топлата, влажна кърпа да създаде парна баня за содата за хляб. Всичко, което трябва да направите, е да я оставите да седи и да прави магията си в продължение на 20-30 минути.



Пета стъпка:


Използвайте същия парцал, за да избършете содата. Ако имате на разположение друг сух парцал, последвайте го със суха кърпа. Под нея трябва да видите чист, блестящ стъклен плот. За най-добри резултати изплакнете и повторете.






Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger