От какви хранителни добавки се нуждаят дамите



Докато някои хранителни нужди могат да се променят, други хранителни вещества остават изключително важни през целия живот на жените. Когато се хранят правилно, жените могат да набавят най-нужното за техните организми като белтъчини и фибри, но много дами могат да подсигурят телата си приемайки хранителни добавки и осигурявайки си така нужните витамини и минерали, които диетата понякога не доставя. Това са есенциалните калций, витамин D и цинк.
Едно щастливо семейство

За дами, които нямат опит с хранителните добавки е едно добро начало, да започнат с дневни мултивитамини и да си набавят цялото семейство от витамини и минерали, включително витамин C (в дози от 200 мг до 1000 мг) и целия Б-комплекс. Б-витамините, които са част от комплекса са тиамин (витамин B1), рибофлавин (витамин B2), ниацин или ниацинамид (витамин B3), пантотениева киселина (витамин B5), пиридоксин (витамин B6), биотин (витамин B7), фолиева киселина (витамин B9) и кобаламин (витамин B12).

Повечето дневни мултивитамини също така съдържат и полезните цинк, витамин A и витамин E, които играят важна роля в подържането на здрава кожа, силна имунна система и предотвратяването на редица болестни състояния.
 

Силата е в костите


Дамските кости имат нужда от допълнително хранително подържане за да се запази костната маса и да се предотврати появата на остеопороза в по-късен етап от живота. Като цяло, жените имат нужда от екстра количества калций през всички фази на своя живот и е изключително трудно да си набавят нужните количества само от диетата.

Най-здравословният избор за дамите е да се насочат към диета богата на калций и да си набавят допълните калций под формата на хранителна добавка, за да достигнат нужните дневни стойности от 1000 мг на ден, и 1200 мг за жени над 50 годишна възраст. За оптимален прием на калций като хранителна добавка препоръчваме формата калциев цитрат или калциев аминокиселинен хелат.

Тези органични форми са с по-висока биоактивност и се усвояват в максимална степен в тялото. За да се предпазят допълнително костите, докторите препоръчват допълнителен прием на витамин D, в дози от порядъка на 400 до 800 IU на ден.
 

Мазнините са добре дошли


Омега-3 мастните киселини се смятат за есенциални за цялостното здраве на тялото. За жените, омега-3 мастните киселини имат превантивен ефект срещу редица болестни състояния, включително остеопороза, сърдечни заболявания и депресия.

Хранителните източници богати на омега-3 са дълбоководните морски риби, орехите, лененото семе и рапицата. Най-популярните добавки, включващи омега-3 мастните киселини са рибено масло под формата на дражетa или течно (1000 до 4000 мг на ден) и ленено масло.

Източник: https://shop.4fitness.bg/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger