Силова тренировка в бойните спортове



Днес ще разгледаме една много нашумяла тема напоследък, как да направим правилна, качествена, силова тренировка, когато приоритетния ни спорт е бойно изкуство.

Обърнете внимание на това, че двата вида подготовка са неделими. Обратно на многото мнения на изявени и не изявени спортисти в бойните спортове, от fitholic.bg ще ви покажат начин, по който ще станете по-силни, по-бързи, по-издръжливи със силова тренировка с тежести.

Силовата подготовка е нещо, без което никой спорт не би могъл да има прогрес. Упражненията, които ще разгледаме са специфични за бойните спортове като те не се ограничават само в определена дисциплина.
Какви упражнения да използвате, когато тренирате бойни спортове ?

Звеното, което се пропуска в бойните спортове е тренировката на долната част от тялото. Тя е една от най-важните за правилния баланс на тялото и увеличаването на силата.
Кое е популярното упражнение в други спортове, но не чак толкова в бойните?


Клек с щанга


Клековете с щанга са базово упражнение, което натоварва всички мускулни групи на краката, както и „ядрото” (коремната област), което го прави едно уникално по рода си упражнение.

Специфика при изпълнението на упражнението и прилагането му в силовата тренировка за бойни изкуства:

Полу-клек с щанга


Начинът на изпълнение е стандартен като не правите дълбок клек ами изпълнявате на половина упражнението. Този начин на изпълнение ще ви даде много експлозивна сила и плътност на мускулите на краката, ще ви даде много по-голяма бързина при ударите с краката. Подходящо упражнение за всички спортове, в които се използват удари с крака или се понасят такива.

Клек и подскок с щанга


Начинът на изпълнение е следния. Застанете в изходна позиция за клек с щанга и започнете да изпълнявате упражнението със стандартна техника. Когато стигнете до пълен клек (клек, при който бедрената кост сключва 90 градусов ъгъл със земята), започнете изправянето нагоре експлозивно и да се превърне в подскок. Този тип упражнение отново придава същия резултат като първото описано от нас упражнение, но е увеличена степента на трудност при изпълнение.




Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger