Купуването на апартамент с наемател - струва ли си?



 Страхотна възможност или голям риск?

 Разберете дали си струва да инвестирате в апартамент от съдебен изпълнител. Ако мечтаете за собствен апартамент, но не можете да си позволите заем от няколко десетки години, купуването на имот на търг на съдебен изпълнител може да бъде решението. Цените на такива апартаменти са много атрактивни, но сделката понякога е изложена на висок риск. На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате апартамент с наемател?

  Инвестициите в недвижими имоти се считат за едни от най-печелившите и безопасни. Дори ако плановете ви за живот се променят с времето, можете да наемете апартамент и да продължите да печелите от него. Цените на апартаментите на търгове на съдебни изпълнители са дори с 30% по-ниски от пазарната им стойност , което означава, че тези сделки се радват на голям интерес. Трябва обаче да проявявате изключителна предпазливост, когато купувате имот с наемател.

Купуване на апартамент с наемател 

  Търгът на апартамента с наемателя се извършва от съдебния изпълнител. По правило лицето, което живее в помещението, не е изпълнило задълженията си и поради това кредиторът е завел делото в съда, а съдебният изпълнител е поел изпълнението на дълга. Средствата, получени от продажбата на недвижими имоти, се разпределят за погасяване на непогасени задължения и уреждане на разходите по съдебното производство. Процесът на продажба на апартамент с наемател започва със съдия-изпълнител, определящ цената на имота. 

   Следващият етап е обявяването на датата на търга, на което може да присъства всеки, който плати 10% депозит. цени за оценка на недвижими имоти. Следващата стъпка е самият търг. Исканата цена на апартамент с наемател не може да надвишава 3/4 от пазарната стойност на имота. Ако по време на първия търг никой от участниците не реши да закупи помещението, се провежда втори търг. Тогава цената на продадения имот пада до 2/3 от пазарната сума. Ако няма желаещи да купят апартамент по време на втория търг, продажбата се отменя.

Източник: https://creditofiesta.net/



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger