Покупка на сребърни бижута – ръководство за начинаещи

В последните години все повече хора (мъже и жени) предпочитат да носят сребърни бижута. Златото остана предпочитано от хора с определен финансов и социален статус, докато среброто е идеалният вариант за обикновения човек, особено за по-младата група потребители. Какво трябва да знаете преди да купувате накити от сребро? Ще разберете в следващите редове.

Коя разновидност на среброто е най-добрият вариант?

Съществуват много видове сребърни сплави, но най-популярни и използвани в бижутерията са стерлинговото сребро, чистото и т.нар. „Silver plate” вариант. Стерлинговата разновидност представлява сплав, съставена от 92,5% сребро и 7,5% от други метали, обикновено мед или никел. Тези метали придават здравина, издръжливост и допълнителен блясък на метала.

Благодарение на тази композиция, металът е с най-добри характеристики по отношение на ковкост и блясък. Допълнителен шик му придава родиевото покритие, така че ако сте все още на фаза избор на вида на материала, заложете на родирано стерлингово сребро. Визията му ще се запази максимално дълго в първоначалното си състояние, което означава, че и бижуто ще бъде също толкова красиво, колкото и в деня, в който сте го купили.

Как да разсеете опасенията?

Когато купуват златни и сребърни бижута, особено от непознати търговци, хората винаги се притесняват, че ще бъдат измамени. Такива опасения не са съвсем без основание, затова препоръчваме да купувате скъпи предмети само от проверени търговци. Ако предпочитате удобството на онлайн пазаруването, заложете на добре познати ювелирни марки. Една такава е Бижутерия Паладиум, предлагаща своята продукция и онлайн.

Стерлинг среброто винаги има отличителен белег, който го идентифицир като такова. Съществуват няколко версии на отличителния знак, най-често това е числото 925 щамповано върху накита. Потърсете алтернативно щампите STER, STERLING, STG или Sterling Silver. Ако на изделието е отпечатано числото 800, то може да е с по-ниска чистота.

Струва ли си да се влагат пари в сребърните накити – доколко са трайни?

В никакъв случай не бива да се притеснявате относно здравината на своите сребърни бижута. Това е твърд метал, който се е съхранил през вековете. Множество археологически находки го доказват на практика. Освен това, ако се появяват драскотини или повреди, сребърният накит  може лесно да бъде полиран, за да се възстанови гладкият му блясък. 

Добрата новина е, че преоразмеряването и ремонтите на сребърни бижута се предлагат на много разумни цени в златарските ателиета, така че поддръжката на накитите е по силите дори на хора с по-скромни възможности. Утвърдени ювелиирни марки като Паладиум предлагат преработка и ремонт на своите изделия напълно безплатно. Сребърният накит е стока, в която си заслужава да инвестирате и няма да съжалявате.

За какво трябва да внимавате, когато притежавате и носите сребро?

Среброто има един единствен недостатък и това е потъмняването му с времето. Бижутата придобиват матов финиш, а релефните участъци се запълват с тъмни до черни наслагвания. Единият начин да се избегне този неприятен ефект е да се купуват изделия с родиево покритие. Родият защитава метала от окисляване и дребни механични повреди.

Другият начин е да пазите любимите си сребърни бижута от досег с агресивни химикали и козметика. Поставянето на аксесоарите следва да бъде финалният етап преди излизане, когато сте гримирани и сте си сложили парфюм. При пръскане на парфюма е желателно да няма обеци, защото по правило пръскаме в областта на шията точно под ухото. Обеците могат бързо да потъмнеят и да се матират.

Източник: https://www.palladiumbg.com


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger