Горски плодове - уникален склад на витамини


При първата мисъл за лятото всички си представят гори, пеене на птици и диви ягоди. Горските плодове съдържат много полезни витамини.


От древни времена народната медицина е уважавала плодовете от горските поляни заради техните лечебни свойства. Съвременната медицина използва и ягодоплодни компоненти за производството на лекарства.


Вероятно най-популярна е горската плодова ягода . Глюкозата и фруктозата в плодовете му са в изобилие. Също така е богат на витамини от група В, витамин С, каротин, различни видове киселини. При сушене на ягоди не настъпва загуба на полезни свойства.


Тя е добра във всякакви видове. Пресните ягоди ще помогнат при заболявания на стомашно-чревния тракт, камъни в органите на човешкото тяло и атеросклероза. Ягодовият сок спасява от порязвания и рани. Сушените плодове се използват под формата на запарки, които стимулират храносмилателната система и спомагат за прочистването на организма. 

Те забавят развитието на болестотворни клетки и промени в тъканите на тялото на болния човек. Учените са доказали, че тези плодове имат ефект и върху невроните и сигналите между тях, което е от голямо значение за медицината.

Боровинка има невероятно качество за подобряване на защитните функции на организма срещу въздействието на вредната среда, помага за укрепване на имунитета и предотвратява появата на тумори на онкологични заболявания.

Боровинките позволяват на човек да остане по-млад по-дълго. За хора с очни проблеми първо се препоръчват боровинките. Боровинките  от своя страна има много свойства, полезни за човешкото тяло. Той също така укрепва имунната система на човека, действа като дезинфектант и антимикробен агент, стимулира елиминирането на урината, токсините и токсините от човешкото тяло.

Къпина- друг полезен представител на полезните плодове от горска поляна. В това растение полезни са както листата, така и плодовете. При кожни проблеми помага мехлем, направен от плодове и листа от къпина. Къпините са много полезни за стомашно-чревния тракт на тялото, тъй като стимулират работата му. Препоръчително е да се консумират големи количества къпини, ползите от тях са безценни.

Малините не са само диви. Развъждането му е широко разпространено сред любителите на градинарската работа. Малината съдържа в състава си много полезни киселини, регулира качеството на съсирването на кръвта в човешкото тяло. Всички плодове могат да бъдат замразени и консумирани с топли напитки през периода на зимни болести и вирусни заболявания.

Малините имат доста високо съдържание на фибри в съдържанието си, което допринася за гладкото функциониране на стомашно-чревния тракт. Малините имат способността да възстановяват равномерния пулс, което е профилактика на по-сложни сърдечни заболявания.

Горският трън е горско зрънце със стягащи свойства. Препоръчва се за употреба по време на разстройства на червата, диария и подуване на корема. Аронията отдавна е известна със своите уникални полезни качества. Съдържа огромно количество вещества, полезни за човешкото тяло. Насърчава стимулирането на апетита, регулира функцията на щитовидната жлеза.

Червена боровинка- един от най-уникалните плодове, който расте в горите на блатиста почва. Червените боровинки са вечнозелен храст. Той е нисък и се разпространява почти близо до самата земя. Събирането на боровинки през сезона е достатъчно трудно, но повече от оправдава всички физически разходи.

Плодовите напитки с червена боровинка са чудесни при настинки и грип, те също така повишават общия тонус на човешкото тяло, неговата умствена дейност и физическа работоспособност. За хора с ниска киселинност, боровинките са показани за включване в ежедневната диета, с висока киселинност и язвени болести, това зрънце не може да бъде използван. Списъкът с предимства на червените боровинки може да бъде продължен, освен антивирусни съставки, той съдържа антимикробни свойства и може да действа като допълнителен агент при лечението на остри форми на заболявания, бъбреци, пикочно-половата система и панкреатит.

Причината се крие в уникалния химичен състав на това зрънце, в допълнение към полезните свойства на всички горски плодове, червените боровинки, наследени от природата пектинови вещества, които образуват неразтворими съединения с полезни микроелементи, захари и киселини. Следователно червената боровинка помага да се премахне от тялото не само излишъкът, но дори и такива радиоактивни метали като кобалт, олово, цинк и живак. Следователно напитките с червена боровинка се показват на хора с отравяне или тежка интоксикация от химически елементи.

Билкарите използвали боровинките за лечебни цели: общо укрепване на здравето, за стомашни и стомашни проблеми, за цистит, настинки и много други нещастия. Също така сухите резници от боровинки действат като добър антисептик и насърчават зарастването дори на гнойни рани. Освен това е прието да се използват боровинки като мощно средство срещу високо кръвно налягане и различни съдови заболявания.

Всички горски плодове могат да се консумират пресни или замразени. Много домакини обичат да готвят диетични пайове и сладкиши, използвайки плодове. Напитките, компотите и десертите, приготвени от вкусни горски плодове, се отличават със своята естественост и безгранична полезност.

Източник: https://vsichki-recepti.com


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger