5 причини, които не трябва да са решаващ фактор в избора Ви на счетоводни услуги


Безспорно един от най-важните елементи за развитието на всеки бизнес у нас, а и по целия свят, е в следствие на доброто счетоводство. Ако сте се доверили на наистина компетентен професионалист, то можете да бъдете спокойни, че бизнесът ви ще върви в правилната посока. В случай, че сте заложили на обратния вариант, то напълно вероятно е да станете свидетели на купища неприятности, костващи ви нерви, време и солидна сума средства.

Как се избира счетоводител

Изборът на добър счетоводител е с фундаментално значение за бизнес начинанията ви. Трябва да проучите внимателно човека, тъй като той ще се занимава с ръководенето на финансите ви. Не забравяйте, че взаимоотношенията с него следват да бъдат дългосрочни, което значи, че не може с лека ръка да наемете лице, за което дори не сте и чували. В тази статия ще ви разкрием петте причини, които в никакъв случай не бива да са решаващ фактор при избора на счетоводител. Ето какви са те:
  • Никога не отдавайте особено внимание на локацията

Ако си мислите да изберете даден счетоводител само, защото офисът му е в непосредствена близост до вашия такъв, то правите огромна грешка. Мислите си, че счетоводителят ще ви бъде под ръка през цялото време, ще пестите време, като по този начин ще спестите и средства. Това обаче съвсем не трябва да бъде решаващ фактор.

Няма значение къде практикува избрания от вас счетоводител, дори той да се намира на стотици километри разстояние от вас, вие във всеки момент можете да се свържете с него по телефона и да получите адекватен отговор на въпросите си.
  • Евтини счетоводни услуги

Ето още един фактор, който не бива да взимате под внимание. Помнете, че понякога евтиното излиза скъпо. Представете си, че вашият счетоводител не е достатъчно компетентен и това води до пропуск на не малко грешки, за които трябва самите вие да плащате. Какво ще кажете за това?! Едва ли сте си представяли бизнес начинанията ви да стартират по този така нелеп начин.
  • Счетоводител, за който не знаете нищо

Както споменахме и по-горе в статията, трябва задължително да бъде извършена предварителна проверка от ваша страна, за да можете съвсем спокойно да поверите ръководството на финансите си на този човек.
  • Симпатии

Изборът на счетоводил чрез симпатии е много рисковано действие, което обаче си има своя неустоим чар и характер. Ако имате силно развито шесто чувство, което не ви е подвеждало до момента, действайте смело. Шансът да сбъркате така или иначе е 50 на 50.

Ако обаче не се славите с човек, който печели, доверявайки се на инстинкта си, значи може да си създадете сериозни главоболия. Замислете се, преди да предприемете подобна сериозна стъпка към доверен партньор за просперитета на бизнеса ви.
  • Избирате, без да задавате въпроси

Да избирате без да зададете дори един въпрос е меко казано смело, рисковано и глупаво. Винаги трябва да питате и да се интересувате, дори от незначителни подробности. Задавайте всичките си въпроси.

Това са 5- те фактора, които не трябва да бъдат водещи при избора на счетоводител. Предлагаме ви да посетите уеб сайта на счетоводна къща contract.bg, където ще попаднете на истински професионалисти с богат опит и недостижими умения в сферата на счетоводните услуги.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger