8 начина да направите дома си елегантен без много пари


Намирането на красив и стилен дом може да бъде трудно, особено ако имате строго ограничен бюджет за декориране. За щастие, има начини - дори и с малък бюджет - да постигнете отличните резулати, за който мечтаете.

През годините интериорните дизайнери са споделяли няколко тайни, с помощта на които собствениците на жилища могат да направят дома си да изглежда елегантен, без да нарушават бюджета си. От добавяне на възглавници и нов свеж слой боя до обработка на прозорци и подове от твърдо дърво, това са прости решения, които трябва да знаете.



В тази статия ще ви запознаем с 8 от най-лесните и евтини начини да направите дома си елегантен. С изненада ще установите, че с тези лесни трикове без проблем ще накарате гостите си да смятат, че живеете в скъп и луксозен дом.

1) Боя

Един от най-трудние въпроси, за които трябва да се вземе решение е какъв цвят боя да изберете за вашия нов дом, особено когато вече имате обзавеждане от стария си апрамент. За ваш късме има определени цветове, които придават блясък и елегантност на вашия дом. Трябва само да решите дали искате да създаде по-спокойна или по драматична амосфера, као целт аще са ви необходими меки и топли или по-смели и студени нюанси. Изборът зависи изцяло от вас и вашите предпочитания за интериорния дизайн на вашия дом.

Ако не разполагате с достатъчно средства, можете в черен цвят да боядисате интериорните врати във вашия апартамент. Това автоматично създава луксозно усещане, без да ощетява много бюджета ви. Имайте предвид, че ако се спрете на този вариант, задължително добавите малко черни аксесоари към пространството, за да свържете цялосто интериорния дизайн.

2) Декораивни профили и корнизи

Всичко е в детайлите. Когато става въпрос интериорния дизайн на вашия дом, за да изглежда луксозен и по поръчка, детайлите са ключови.
Чрез поставянето на декоративни профили и корнизи има начин да направите една стая да изглежда завършена. Те правят прехода между тавана и стените плавен, като им придават елегантен външен вид. Без този завършващ щрих стаите обикновено изглеждат по обикновени и някак недовършени.

3) Паркет или мокет

Вярно е, че мокетът от стена до стена в един дом придава топлина и мекота, но не е толкова елегантен като паркета. Именно естествения паркет осигурява класически, стилен външен вид и може да се намери на достъпна цена.

Покупката на естествен пакет за дома ви е инвестиция, която безспорно си заслужава по ред причини като това, че издържа дълго време и осигурява отлична възвръщаемост на вложените средства. Друга алтернатива е ламинирания паркет, но ако се спрее на него, задължително купете ламинатът с най-добрите показатели, за да си гарантирате дълготрайно качество. Всъщност, ако тябва да изберете дали да поставите ламиниран паркет или мотек, заложете на мокета.

4) Пердета за прозорци - задължителен аксесоар

Просто е - домът без прозорци и пердета ще изглежда недовършен и евтин. За ваш късмет най-евтиният начин да създадете елегантна атмосфера в дома си е като добавяне на пердета към интериора. За да направите най-добрият избор, интериорния дизайнер препоръчват да заложите на естествени материи като лен, коприна и памук. Ако все пак не сте привъженик на завесите тогва изберете щори от бамбукови тъкани или от дърво.

5) Достъпни мебели

Въпреки че повечето хора смятат, че покупката на скъпи дивани не е по техние възможноси, избора на компромисен вариант като по-евтините мебели в крайна сметка може да ви коства всъщност повече разходи.
Ако искате да имате елегантни мебели в дома си, разгледайте магазини втора употреба или магазини с качествени вносни мебели на по-достъпна цена. Ако искате избаните мебели да са в синхрон с вашия декор то най-добре е те да бъдат претапицирани.

6) Възглавници

Възглавниците са синоним на комфорт и елегантност в интерироа и служат за две цели. Първо, ако са прецизно избрани, в действителност биха могли да увеличат фактора на елегантността. Второ, те осигуряват на вашите гости малко допълнителен комфорт на дивана и предлагат уютно, многопластово усещане на стаите ви.

Аспектът на комфорт говори сам за себе си, избирайки достатъчно големи и меки като размер възглавници е гаранция, че ще можедте да се насладите на удобна почивка. Говорейки за размер, забравете за стандартните 30 до 46 см за възглавница, най-добре е по препоръка на специалистите да заложите на по-голям размер, като например 56 см, тъй като създават много по-комфортен и елеганен вид.

7) Осветлението е ключово

Повечето майстори залагат на изпитани стандартни осветителни тела, които знаят, че работят и изглеждат отлично във всички вече завършени от тях домове. Все пак ако целие да придаде стил и елегатност на вашия дом, изберете дизайнерски осветителни тела вместо стандартният полилей.
Също така специалистите препоръчват да заложите на няколко не само на един изочник на светлина, като за целта добавите настолни и подови лампи в целия дом.

8) Домакинство – чист дом

Макар и да не ви се вярва най-лесният и достъпен начин да направите дома си елегантен няма да ви струва нищо. Е почти нищо, защото ще имате нужда от уреди и аксесоари за почистване, спомощта, на които да поддържате дома си чист и подреден.
Почистете и прозорците си - това позволява на естествената светлина лесно да запълни стаята, правейки я да по-свела и просторна.
И накрая, редовното почистване на дома ви ще ви позволи да се чувствате по-добре в него, а и ще направи така, че останалите елементи като възглавници, аксесоари, боя, осветление и настилки - наистина да изпъкнат.

Както сами виждате има няколко начина, с които можете да преобразите дома си така, че да изглежда елегантен без да влагате много пари. Изборът на правилните цветове боя, избягването на евтини, некачествени артикули и пазаруването разумно са най-добрите трикове, които интериорните дизайнери използват за създаване на интериорен дизайни от висок клас. Още много допълнителни идеи за дома, които ще ви помогнат да го направите по-красив, стилен и комфортен ще откриете на http://adams-pi.com/category/za-doma/


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger