Красиви идеи за декориране на прозорците

Търсите идеи за прозорците си? Можем да Ви помогнем! Прозорците са от съществено значение, за да може дневната светлина да навлезе в стаята. Може да звучи като клише, но те наистина са очите на дома Ви и начинът, по който ги декорирате, може да подобри или да влоши цялостния вид на къщата.

За това заедно със специалистите в търговията със завести от curtains.bg ще споделим с вас, как избраният от Вас вид и дизайн трябва да бъде не само привлекателен, но и практичен, защото в крайна сметка той ще филтрира светлината, която навлиза в пространството.
Първо, започнете с почистването на прозорците. Отървете се от всички паяжини и лепкави отпечатъци от пръсти, така че да заблестят отвътре и отвън.


Когато става въпрос за спални, затъмняващите завеси са популярна опция. Те са облицовани, за да предотвратят навлизането на допълнителна светлина в стаята и да развалят съня Ви.
Ролетните щори с подложка за затъмнение са друг чудесен избор.

Венецианските щори са интелигентна идея за кухни и бани, предлагащи се в много разновидности, включително метал, пластмаса и дърво. Те могат да бъдат нагласяни, така че да пропускат повече или по-малко светлина, както и за допълнително уединение. Освен това са лесни за почистване.

За френски врати или врати към вътрешен двор, термо пердетата са добра идея за поддържане на топла и уютна стая. Завесите от по-твърда и тежка тъкан придават елегантност, а по-леките пердета са идеални за комбиниране с щори, когато се изисква малко повече уединение.

Римските и ролетните щори са просто, но стилно решение за прозорците на зимните градини. Те могат да бъдат окачени на всеки панел от стъкло. Могат да бъдат поставени на различни височини, в зависимост от това къде идва слънцето, за да създадат сянка и да предпазят стаята от прегряване. По-светлите цветове ще запазят усещането за пространство и ще отразяват топлината.

Съвети на стилиста
За луксозно усещане в спалнята, окачете завеси от естествена или изкуствена коприна. А за традиционен вид, изберете леки, светли пердета.

Късите завеси са идеалното решение за кухненски прозорец.  Те ще позволяват навлизането на много светлина, но ще осигуряват и малко уединение, ако той е в предната част на къщата.

Дървените щори са вдъхновяващ и стилен избор за декорация на прозорци, и стават все по-достъпни. Предлагат се много различни стилове, включително половинки и капаци, които напълно блокират светлината и са идеални за спални. За кухни и бани, избирайте водоустойчиви винилови щори, за да сте сигурни, че водата и влажността няма да ги увредят с течение на времето.

Съвети на стилиста
Изберете щорите си в нюанс, който пасва с останалата цветова схема на стаята.

Пердетата от дантела или шифон са отличен избор за декорация на прозорци в помещения, в които искате да влиза светлина, но не желаете минувачите да виждат какво става вътре. Окачете ги на тънка релса, която пасва с рамката на прозореца.

Завеси, окачващи се с връзки, са идеално решение за големи прозорци. Лесно е да се поставят, тъй като не е необходимо да се прикрепят пръстени за пердета или кукички. Също така са лесни за премахване, когато Ви се иска промяна - просто трябва да ги развържете. Този стил завеси изглеждат най-добре, когато са произведени от леки материи.

Пердетата, падащи на вълни до пода, създават интелигентен завършек, който е приятен за окото. В комбинация с елегантна, модерна релса за окачване, тези завеси ще изглеждат добре както прибрани, така и опънати.


Съвети на стилиста
Кадифето добавя луксозно излъчване на тази иначе обикновена декорация на прозорците.

Друго умно решение е да окачите едновременно прозрачни пердета и плътни завеси. Те обаче трябва да се окачат така, че да се дърпат самостоятелно.

Съвети на стилиста
Съчетайте наситена, модерна, флорална завеса с ефирно перде, което също е с флорални, но бледи мотиви.

За съвременен вид на традиционните завеси, използвайте връзки, когато са прибрани. Съчетайте връзките с възглавниците в стаята за модерен и свеж вид на помещението.

Съвети на стилиста
Поставете венецианска щора зад пердетата за допълнителна неприкосновеност и блокиране на светлината, когато е необходимо.

Ако имате няколко големи прозорци в една стая, изберете единични завеси, вместо двойни. Окачете ги централно, за да придадат съвременен вид на помещението. Изберете тежка материя и достатъчна дължина, за да падат красиво до пода.

Съвети на стилиста
Окачете единичните завеси на тесен хромиран прът, с малки пръстени, за да не отвличате вниманието от тях.

Съчетанието от римски щори и обикновени завеси, е елегантен начин да декорирате прозореца на спалнята. Изберете смел десен на щората, който пасва с цветовата схема на стаята и комбинирайте със семпли, едноцветни пердета. Ако щората не е достатъчна за блокиране на светлината сутрин, можете да дръпнете и завесите.

Двулицевите завеси са истинска находка. Контрастните цветовете от двете страни ще показват различни стилове, в зависимост от това дали пердетата са отворени или затворени. Използвайте едноцветна връзка, когато са прибрани, за да задържите изцяло вниманието върху самите завеси.

Съвети на стилиста
Тъкани като сатен придават още по-голям блясък на декора.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger