9 Топ съвета за избор на плочки за баняПланирате да ремонтирате вашата баня? Пред вас предстои да направите безброй решения, като едно от тях и определено най-приятното е избора на плочките за баня. Те са ключов елемент при създаването на една баня, защото те определят целия външен вид и усещането на цялото пространство. Именно те ще бъдат първото нещо, което ще забелязвате.
Вълнението от избора на подходящите плочки в един момент може да се окаже обаче доста стресиращо, заради огромния избор, който ще се разкрие пред вас. Ще изникнат въпроси като: „Трябва ли да са тъмни или светли? Големи или малки? Матови или блестящи? Елегантни и съвременни или текстурирани и естествени? Дали взимате правилните решения?
Не се страхувайте! Днес с помощта на опитните консултанти в търговията с плочки за баня в Стара Загора от Баня Лукс ще споделим с вас няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор, за да се сдобиете с така мечтаната баня.

Изберете вашият WOW ефект

Какво си представяте, че е първото нещо, което ще ви хване окото, когато влезете в банята ви? Ще има ли красива душ кабина? Или може би вана? Помислете какви плочки за баня искате да използвате. Ако от самото начало определите каква е вашата фокусна точка можете да започнете да избирате плочки, които ще допълват и подобряват избраната от вас функция.

Изберете плочки за баня, които изпъкват

Един лесен начин да започнете с избора на вашите плочки е да изберете един дизайн, който наистина ви харесва. Може би си имате любим модел, ярък цвят или интересна форма. Това ще се превърне във функционална плочка в банята, която може да бъде използвана като акцент върху стените или пък да добавите по-драматичен вид към пода или душа. Вашата изпъкваща плочка трябва да се използва за определяне на акцентиращите плочки.

Помислете за вашите акценти

След като сте избрали функционалната си плочка, помислете само за още една или две други плочки, които да я допълнят. Запомнете, че твърде много акцентни плочки за баня ще създадат твърде много фокусни точки. За това нещо по-обикновено и в неутрални цветове би било идеален избор. В магазините за плочки за баня в Стара Загора има богат избор от красиви и стилни акцентни плочки, с които да преобразите дизайна на вашите санитарни възли.

Изберете вашите подови плочки

Ако вече сте избрали плочки за стените, то значи е време да помислите и за своя под. Ако те избрали нещо малко по-изчистено и едноцветно за стените, то по последни тенденции е добре да създадете малко WOW фактор с по нестандартен под.

Размер на плочките спрямо размера на стаята

В общия случай ако размерът на банята ви е малка и вие изберете плочки с по-голям размер си е направо грешно. Специалистите препоръчват да изберете плочки за баня, които ще допълват размера на пространството като например средните по размер плочки или мозаечните плочки са подходящи за по-малки бани.

Бъдете креативни с оформлението на плочките

Изборът на обикновени плочки не е задължително да бъде скучен процес. Има толкова много модели, с които могат да бъдат създадени по-различно и интересно оформление, което да добави нещо специално към вашия дизайн.

Добавете текстура

Ако искате да създадете атмосфера като в спа център може да помислите за плочки за баня вдъхновени от природата като - плочки с каменен ефект, траветин, естествен камък и с мраморен ефект. Допълнете тези текстури с естествени дървесни тонове, които ще създадат релаксиращ и стилен завършек.

Помислете за усещането в банята

Имайте предвид, че ако използвате плочки за пода под душа ще искате нещо, което ще е удобно на боси крака, без да се пързаля. Използването на малки плочки или мозаечни плочки обикновен е добре идея, тъй като допълнителните фуги ще осигурят по-голяма устойчивост на приплъзване, без да дразнят стъпалата ви.

Помислете за практичността на довършителните работи

Без съмнение гладките плочки винаги ще бъдат по-лесни за почистване, Водата има по-голяма склонност да остава върху релефните плочки, така че имайте предвид, че може да се наложи по-често да почиствате вашата баня. Когато избирате плочките за банята задължително си задайте въпроса колко сте говори да бъдете ангажирани с поддръжката на плочките ви.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да направите своя избор по-информирано и лесно. А в случай, че имате нужда от помощ при избор на плочки за баня в Стара Загора, то посетете магазин Баня Лукс, където, освен богат каталог ще получите и професионални съвети и напътствия, които ще ви по пътя към реализирането на мечтаната баня.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger