3 възможни решения срещу задлъжняване



В съвременния свят финансовата независимост на всеки отделен човек се превръща в почти невъзможен сценарий. Задлъжняването към институции и дори близки лица се превръща в сериозен проблем. Каквито и да са причините човек да задлъжнее финансово все пак има и начини както да се ограничи това, така и да се води разумна лична финансова политика. Ето 3 експертни съвета, които да обмислите като идея. 

Пестете пари преди закупуване на нещо важно

Не се хващайте на идеята, че след като закупите нещо, ще отделяте по малка сума пари всеки месец, за да го изплащате. Вместо това, планувайте закупуването на нещо, което е наистина важно за вас в личен или семеен план на базата на предварително спестени пари. Те може да не са насочени към конкретната покупка, но да са спестени заради моменти, в които ще ви се наложи да изплащате нещо напред във времето или да отделите крупна сума на един път.

Работете по-добре с приходите си

Когато получите вашата заплата или имате някакъв друг редовен доход, можете с тях да направите плащанията, които така или иначе ви очакват. Като пресметнете редовните си фиксирани плащания, можете незабавно да разберете сумата, която имате на разположение за други по-променливи покупки: хранителни стоки, почивка, подаръци, облекло и т.н. Този много обикновен план е начин лесно да знаете къде сте   финансово на дневна база, но освен това ще ви предпази от необмислени разходи.

Използвайте само една кредитна карта като инструмент за разплащане

Според финансовите експерти една кредитна карта е напълно достатъчна, за да задоволи вашите нужди. Така със сигурност ще поддържате по-добър контрол върху разходите си. Също така можете да се възползвате от офертите на банките за специални карти, които ще са предназначени конкретно за онлайн пазаруване. Когато работите с една карта или такава с конкретно предназначение изкушението да харчите е много по-малко.  



















Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger