Добрия външен вид зависи от грижите за кожата


 За да постигнем добър външен вид, приятен тен на кожата и това тя да е гладка и чиста, е необходимо да полагаме правилни грижи за нея. Преди всичко е добре да знаем каква кожа имаме. В зависимост от съдържанието на влажност и мазнина, различаваме нормална, мазна, суха, и смесена кожа. Нормалната кожа е чиста, гладка и има матов цвят. Липсват черни точки и разширени пори.

 Мазната кожа е с ясно изразено повишено отделяне на мазнина. Порите са разширени, често запълнени с черни точки (комедони) и бели точки (милиуми). Сухата кожа се дължи на различни причини. В младата и средната възраст, тя бива вродена. При тези случаи, тя е нежна, гладка и матова. Порите по нея не личат, но още в млада възраст се появяват бръчки. По някога при липса на специални грижи се получава леко залющване. Такава кожа много бързо реагира на промените на външната температура.

В напреднала възраст, когато влажната секреция и влажност на кожата намаляват, нормалната и даже мазната кожа могат да станат сухи. За да определите каква кожа имате, необходимо е 2-3 часа след измиването да поставите върху лицето парченце книжна салфетка или цигарена хартия. Ако на хартията се появи мазно петно, значи кожата е мазна. Ако няма такова – кожата е нормална или суха. Смесена кожа се среща много често. Обикновено на носа тя е мазна, а около очите и на бузите е суха.

Грижите за набръчканата кожа започват сутрин с измиване с хладка вода 18-20 градуса, лицето се измива с памуче, напоено с тоалетна вода и се намазва с подходящ крем за суха или за мазна кожа. Не е добре да се излиза навън без крем на лицето, особено при лошо време. За изглаждането на бръчките и омекотяването на сухата кожа, вечер преди лягане лицето се намазва по-дебело с нощен крем, ембрионален, плацентен, нощен или желиран, който се нанася с леки масажни движения и слабо потупване с края на пръстите. След 1-2ч. кремът се изтрива със сух памук.

 Високата консистенция на природни масла не само почиства вашето тяло, но също така и го подхранва. Маслата овлажняват кожата и са перфектно средство за лечение на някои кожни нарушения като екзема, акне, микоза, дерматит и псориазис. Това масло, също така, редуцира образуването на белези, бръчки и фини линии. Много допринася както при хиперпигментация, така и при проблемна кожа.

Източник: www.presata.com
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger