Искам нова дограма, но каква да избера?


По всяка вероятност щом четете тази статия ви предстои ремонт на дома или искате да обзаведете ново жилище. И в двата случая трябва да се погрижите за топлоизолацията и външния вид на обекта, което преминава през закупуване на дограма, с чиято помощ ще постигнете така желаната енергийна ефективност, и ще подобрите визията на апартамента или къщата. Поради тази причина ние решихме да ви помогнем при избора на прозорци.

Дограмата е душата на всеки дом, така че е нужно да съчетава добър външен вид със съответните качества като устойчивост, сигурност, топло и шумоизолация и не на последно място дълготрайност. Потребителите избират между три варианта, а именно дървена, алуминиева или ПВЦ дограма. Всеки един от тях има свои индивидуални характеристики.ПВЦ дограмата е най-евтина, но това не значи, че предлага ниско качество. 

Пластмасовите прозорци са масово използвани в наши дни, което идва да рече, че са и много стабилни. Те издържат десетки години, без да се налагат ремонтни дейности и някаква специална поддръжка. Дограмата е устойчива на земетресения, бурии, пожари и други бедствия.

Алуминиевата дограма пък се дели на топла и студена серия. Топлата серия кондензира значително по-малко заради специалната ПВЦ притурка към нея. Студените профили обаче са силен проводник и кондензът при тях е често явление. Именно за това алуминиевата дограма от студената серия е приложима по-скоро за обекти, които нямат нужда от топлоизолация.

За дървената дограма е писано и казано много. Прозорците направени от дървен материал са много красиви и се използват главно за интериорни решения в жилището. Поддръжката им обаче преминава през боядисване, чистене и лакиране, което налага да разполагате с достатъчно свободно време. Този вид дограма е и най-скъп от трите възможни варианта.

На фона на горе изложените характеристики можете да направите своя избор, като прецените с какви финансови средства разполагате и какво очаквате от новата си дограма. При всички положения ще е по-добре да поставите нови прозорци, за да получите един наистина красив и функционален дом, който да ви радва дълги години.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger