Пътни знаци за отговорни водачи на МПС


За съжаление статистиките говорят отрицателно за водачите на моторни превозни средства при спазването на пътни знаци. Малцина са тези, които спазват контролните табели по пътищата, а това води до хиляди нарушения, а и сериозни инциденти. По-опитните шофьори следят всеки знак, тъй като осъзнават неговата важност, но има и много изключения.

От една страна фирмите за производство на пътни знаци се стараят да ги правят все по-здрави и видими за участниците в движението. В наши дни се забелязват знаци със съответното осветление или светлоотразители, което е напълно в реда на нещата. Тези съоръжения са направени с цел да облекчат обстановката по пътищата, и да са в помощ на хората.

Един пътензнак може да предпази както водачите на МПС, така и пешеходците. Липсата на такъв вид пътна сигнализация е голям пропуск, който трябва да се коригира. За нас е от изключителна важност да има знакова уредба навсякъде в България, защото в противен случай се увеличава риска от нарушения на правилника водещи до фатални последици.

Нужно е да държим очите си отворени по време на път. Знаците са тези, които ни информират за опасни райони, възможност за изпреварване, ограничение на скоростта и така нататък. Решим ли да не се съобразим с тях, ще представляваме реална опасност на пътя. Не бива да се пренебрегват контролните табели, понеже те не са поставени просто за разнообразие.

Всеки водач бил той нов или ветеран на пътя е минал през предварително обучение включващо спазване на задължителните пътни знаци. Непознаването на материята не е оправдания за никого, тъй че вземете този факт предвид отивайки на път в България или извън нея. Не карайте употребили алкохол и наркотици, и се замислете за цената на живота.

Не е случайно, че написахме тази статия. С нея искаме да напомним за отговорността на водачите, които трябва да спазват наличните пътни знаци. Ваше право е да алармирате общината за отсъствието на ключов знак, който може да спаси човешки живот в даден момент.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger