Кога трябва да кажем „НЕ!“

Около нас има хора, които са с много труден характер и винаги са на противоположно мнение. Те почти винаги започват дадено нещо с „НЕ!“. Обикновенно, винаги те са прави във всеки случай, независимо как изглежда сутуацията и каква е логиката. Трудно е да се справи с хора от такъв характер и наистина е уморително. В крайна сметка или се съгласяваме с тях или се оттегляме от фронта, поради причината, че е невъзможно да ги убедим.

Няма лошо в това да казвате конкретно „НЕ!“, но в никакъв случай не ставайте от тези хора. Така само ще рискувате да отблъснете хората около вас. Преди всичко си задайте въпроса: Какво искам аз? Защо го искам? Какви са причините да го искам?

След като си изясните отговорите на тези въпроси, без това ще можете да вземете правилното решение. Ще опознаете собственното си „Аз“ и ще разбере дали правилното решение е „Да“ или „Не“.

Ако около вас има нещо, което ви дразни, ядосва или не харесвате действията на човека отсреща, разбира се, че логичният отговор трябва да е „Не!“. В края на краищата, не може да се съгласяваме със всичко около нас.

Когато казвате „Не!“ опитайте се да кажете каква е причината... Пример: Казвам „Не“, защото последствията ще са по добри за развитието на нашият бизнес. Отговорът ми е „Не“, защото аз съм на противоположното мнение.

Определете кои са вашите принципи/правила и дейставайте според тях.

Много е важно, когато сте ядосани, да не казвате конкретни отговори. Много често гневът и стреса ни подвеждат да даваме отрицателни отговори. Успокойте се, а когато запазите самообладание можете да се върнете в дискусията.

А сега вероятно се питате, кой е професора на статията? Тогава прочетете малко статии от еднин 100% интересен блог... или може би не толкова интересен.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger