Как да се научим да казваме „НЕ!“

В ежедневието, често ни се случва да се озовем в случаи, които трябва да вземем едно конкретно решение. Понякога отговорът ни е решаващ за кариерното ни развитие или бъдещите ни планове. Например, да кажем „Да“ или „Не“. За някои това е лесно, но за по-притеснителните хора е истинско мъчение.

Когато се затрудняваме да отхвърляме предложенията, които не харесваме чак толкова и не можем да кажем чисто конкретно „НЕ!“ преди всичко трябва да свикнем да го казваме, когато условията го налагат. За тази цел, можем да използваме близки хора или приятели, поради причината, че с тях се познаваме повече и говорим по свободно.

Първо опитайте да изясните конкретният отговор на себе и си задайте въпроса: Каква е причината да избера точно това решение? Какви ще са последсвията? И ще се разсърди и човека отсреща?

След като сте наясно с резултатите, които ще се появят след вашият отговор, тогава може да представите вашето решение, като се опитате да се изкажете по начина, по който ще ви разберат. Кажете защо го правите и каква е причината? Обяснете любесно, какви са причините за вашият избор.

Да казвате „НЕ!“ ако ви се струва прекалено много грубо, можете да го кажете и в по-меки варианти като: не съм съгласен с теб, не съм на същото мнение, твоето решение за мен не изглежда позитивно, твоят избор нарушава правилата и т.н.

Независимо „Да“ или „Не“ е вашият отговор, винаги помислете предварително за това, какво ще последва. Така рискът от неочаквани последствия ще е минимален.

Ако се затруднявате в разбирането на тази статия, вижте един 100% интересен блог, поддържан от един не толкова известен Online Marketing Expert, Blogger и Freelancer.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger