Гост блогване - цели, похвати, съвети и резултати.



Днес почти всички блогъри са запознати със практиката за гост блогването. Публикуването на статии в чужд блог има безспорни преимущества и за двете страни. От една страна собственикът на блога може да си почине малко и да получи свежо съдържание в блога си. От друга страна гост блогърът нови читатели на материалите си и линк към своя сайт/блог.

С възхода на SEO и изграждането на беклинкове, гост блогването се е превърнало в начин да се получават връзки, а не начин да се изграждат взаимоотношения. Собствениците на блогове са затрупани с искания за публикуване на статии с ниско качество без значение за посетителите. Това довежда до поставянето под въпрос на цялата практика и смисъла на гост блогването. Изникват въпроси като: Дали гост блогването още е ефективна практика? Дали си струва да губите време с него?

Отговорът е, Да, ако го правите по правилния начин и поради правилните причини! Ако искате качествени връзки към към вашия блог, то гост публикациите със сигурност са чудесен начин да ги получите, но ще трябва да гледате на правилните места.

Цели на гост блогавнето:

Основната цел на гост блогването трябва да е привличането на нови читатели към вашия блог. Да вие го правите за да получите връзка, но смисълът на тази връзка е хората да кликнат върху нея и да се превърнат във ваша аудитория. Пишете гост постове, за да изградите взаимоотношения и да споделите знания с нови хора. По този начин и търсачките ще започнат да ви следват.

Вашата цел не трябва да е взимането на колкото се може повече линкове с цел повишаване на ранга ви в търсачките. Ако е така вашето съдържание ще се окаже без значение за потребителите на неподходящи сайтове и няма да можете да се възползвате от много потенциални възможности и ползи на гост блогването.

Това означава, че за вашите гост постове трябва да наблегнете на качеството пред количеството. Трябва да се прицелите в качествени сайтове с читатели подобни на вашите.Читателите на тези блогове трябва да са хора, които биха посетили вашия блог и биха започнали да го следят. За тази цел трябва ада можете да напишете съдържание, което да е от полза, както за за блога в който пишете, така и за вашия собствен.

Количеството не гарантира качество!

При оптимизацията на бизнес сайтове и блогове, има тенденция да се преследва голям брой на връзките. В този случай повечето връзки от различни сайтове могат да определят успеха ни. Резултатите от гост блогването не могат да бъдат измерени според броя на постовете. Все пак не всички статии са еднакви. Страхотните, качествени статии, които ще донесат осезаеми ползи за блога ви, са трудоемки и изискват време. Не може просто да си купите пакет от 50 - 100 връзки и да очаквате те да ви досят голям брой читатели. Връзките, които искате и търсите, отнемат време и усилия, но пет наистина качествени, получени с добри статии от качествени сайтове ще са ви от много по-голяма полза, отколкото 1000 разхвърляни произволно връзки и мнения, които никой няма да прочете или последва.

В момента може би си мислите, че гост блогването е "битка с вятърни мелници" и отнема много работа и време. Вярно е, че е трудоемка работа, но това е още една причина поради, която трябва да се съсредоточите върху качеството, а не количеството. Ако създавате съдържание за собствения си блог, както и други хора, вие няма да имате време да пишете огромни количества постове. Фокусирайте се върху получаването на няколко великолепни връзки, а не колкото де може повече. Не само ще постигнете по-добри резултати, но и ще си спестите много стрес.

Друга полза от полагането на допълнителни усилия при вашите гост мнения е, че ще създадете съдържание с, което да се гордеете и това ще се отрази благоприятно на вашия блог. Когато продължите с изграждането на вашия линк билдинг, ще имате повече качествени мнения и препоръки, които да ви представят пред нови партньори като примери за работата ви. Това ще ви улесни при получаване на нови по-качествени връзки, защото
вече ще имате история и репутация за предоставяне на качествено съдържание.

Взаимоотношения:

Разбира се не можем да подминем с лека ръка ползите от връзките от качествено гост блогване. В края на краищата, това е истинската ни цел. Вие лесно можете да поставите някаква статия в един общ сайт, съществуващ, като резервоар за съдържание и е с леко модериране и няколко читатели. Обаче, писането за сайт с блогър, който се грижи за съдържанието му гарантира, че ще има охра, които да прочетат и оценят вашето съдържание. Вие също така изграждате отношения, които могат да са ви от полза в бъдеще.

Блогърите са една общност, и когато става въпрос за проекти, които изискват включване на много хора, те често са склонни да се сетят за хора, с които са работили преди. Вашият днешен гост пост, може да ви донесе в бъдеще покана за блог конкурс или представяне на определена ниша на конференция. Може да ви донесе и други покани за гост публикации. Най-малкото ще постави името ви в главите на хората, които не са ви познавали преди.

Така, че продължавайте да отделяте време за гост публикации и за напред. Търсенето на блогове свързания с вашия, ще ви помогне да станете по-ангажиран с вашата блог общност. Можете да получите нови теми, идеи, редовни читатели и да добиете по-добра представа за вашите посетители и това, което искат да четат. Когато започвате с гот блогването, можете да предлагате взаимоотношения от кръгов характер. Гост блогването изгражда взаимоотношения, но и вие трябва да отговаряте за тях. Трябва и вие да предлагате възможности за гостуващи автори.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 4 коментара

7 януари 2013 г. в 15:47

Ще съм много благодарен, ако предоставите едно списъче за блогове, които приемат гостблогване.

7 януари 2013 г. в 16:34

Ще се постарая да събера списък с блогове, предлагащи гост блогване, а до тогава можете да използвате този блог. Погледнете раздела за Гост блогъри. Там са описани условията.

14 януари 2013 г. в 17:14

Много полезни съвети, но както знаеш повечето оптимизатори гледат да имат повече връзки, все пак това класира клиентите им на челни места в Г. и другите търсачки. Иначе съветите са добри като цяло, ще ги имам предвид.

14 януари 2013 г. в 19:15

@ Adnan Rasim: Да истина е, че оптимизаторите работят главно за връзките, но когато работиш сам за блога си, определено е добре да работиш върху взаимоотношенията с другите блогъри. А и да ви кажа, от няколко дни правя едни експерименти с едни сайтове, и открих, че от Yahoo получавам страхотен трафик без много труд. Така, че зависи какво искаш да постигнеш, не винаги всичко е Г.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger