Подобрете съдържанието на вашия сайт с тези съвети.


Всеки собственик на бизнес сайт се надява, че посетителите ще дойдат при него, за да направят покупка. В интерес на истината, посетителите често
плащат на практични сайтове, ако съдържанието им ги грабне. Те могат да решат да си купят нещо въз основа на онова, което търсят и това, което виждат. Ако сметнат, че съдържанието ви е лошо, можете да целунете продажбите за сбогом.

За съжаление има повече от един вид лошо съдържание. По някаква причина, въпреки програмите за проверка на правопис, лошият правопис се шири необоздано в интернет. Лошата граматика, също се среща твърде често. Но има един вид лошо съдържание, което е по-лошо и слабия правопис и липсата на граматика, и това е безсмисленото съдържание.

По дефиниция безсмисленото съдържание не трябва да съществува. Това е вид съдържание, което не прави нищо. То не не информира или забавлява
посетителите ви, не разкрива нищо за вашите продукти или услуги. То просто стои там и запълва място на сайта ви. То може да е скучно или трудно за четене, и със сигурност не помага на посетителя да направи избор и да се превърне в клиент. Безсмислено е съдържанието, което не е писано, за да е интересно за посетителите.




И така, можете ли да запазите безсмислено съдържание на вашия сайт? И, ако някои от страниците ви имат лошо съдържание, как можете да подобрите.
Предлагаме ви някои съвети, които трябва да имате предвид. Имайте пред вид, че това са абсолютните основи, които да използвате на вашите страници с продукти и/или услуги.

Първо, нека разгледаме заглавията. Те трябва да бъдат конструирани така, че и при бързо преглеждане да разкриват или обобщават това, което читателят ще намери в този раздел. Да предположим, че предлагате голямо разнообразие от счетоводни услуги. Вашият сайт може да включва страница, която представя всички услуги, групирани по подходящи заглавия: "Счетоводни услуги за физически лица", "Счетоводни услуги за малки фирми" и т.н. При подобна организация вашите посетители ще видят вашите предложения дори с един бърз поглед и ще знаят какво търсят и къде да го намерят.

Нека се съсредоточим върху заглавието: "Счетоводни услуги за малки фирми". Защо на малкия бизнес му трябва счетоводно обслужване? Как вашите услуги ще помогнат в тази насока? Отговорите на тези въпроси, трябва да са веднага след заглавието, Това са нещата, които посетителите трябва да да разберат, за да ги убедите да си купят вашата услуга. Посетителя на сайта ви може вече да знае защо има нужда от тази услуга, но когато го прочете при вас заедно с обяснението ви как ще му помогнете, то най-вероятно ще го убедите да си купи услугата ви.

Това ни довежда до следващата точка от съдържанието. Независимо дали предлагате счетоводни услуги или продавате дрехи, вие трябва да спечелите доверието на посетителите и да ги убедите, че имат нужда от това, което предлагате. Като фирма предлагаща счетоводни услуги за малкия бизнес, вероятно ще трябва да създадете висока степен на доверие. Все пак клиентите ви ще трябва да споделят много чувствителна информация за препитанието си. Ако продавате дрехи на едро примерно, вашите клиенти ще трябва да ви доверят значителна част от бизнеса си, като купят от вас голяма част от асортимента на собствения си магазин. Така, че трябва да предоставите на посетителите си информацаия, която ще помогне да спечелите доверието им, като препоръки, години опит, други детайли, партньори и т.н.




Докато пишете съдържанието си се опитайте да мислите като хората, които ще го четат. Уверете се, че им казвате защо те се нуждаят от вашата услуга или стока, как ще ги употребяват и защо трябва да изберат вашата компания, за да се удовлетворят. Съвет: никога не казвайте "Изберете нас, защото ние се нуждаем от пари." Всичко което пишете трябва да разказва историята от гледна точка на читателя. Вие искате да продавате вашите услуги и продукти но трябва да го направите едва доловимо. Оставете читателя сам да стигне до заключението, че иска да си купи нещо от вас.

И сега малко в противоречие с последното изречение, ще ви напомня да включите призив за действие. Той не трябва да е, като извиване на ръцете на посетителите, но трябва да им подскаже какво да направят след, като прочетат вашето съдържание, за да се избегне объркване, ако не друго. Можете да ги приканите да изпратят имейл, за да си запишат безплатна консултация, или да им предложите мостра."
"Изпратете имейл на example@example.com днес, за да си уговорите безплатна консултация, преди прилива в края на данъчната година" би могло да работи за вашата счетоводна фирма например.

До този момент не съм споменавал SEO, тъй като съм се фокусирал върху указанията за съдържанието. Но бих искал да подчертая една важна точка: "Необходимо е да изградите SEO стратегия за всяка отделна страница, която да поддържа цялостната SEO стратегия на целия сайт!" Това е от решаващо значение. Когато се уверите, че доброто съдържание работи за вас и посетителите са доволни, ще установите и, че това е първата стъпка. Тогава ще имате нужда от всеобхватна стратегия, за да могат всичките ви усилия да ви се отплатят. Това означава да се фокусирате върху изследвания на ключовите думи за вас, структурата на вашия сайт, промотирането на вашето съдържание, добавяне редовно на ново съдържание. Това не е лесно, но смяната на лошото, безсмислено съдържание на вашия сайт с информацията, която наистина трябва да предоставяте на посетителите си е едно добро начало.
На добър час!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 4 коментара

28 ноември 2012 г. в 17:15

Каква е твоята препоръка за плътност на думите,
има ли някаква цифра която горе долу се опитваш да спазваш при SEO стратегия на страница

28 ноември 2012 г. в 17:57

HP лаптоп @: Добър въпрос задаваш колега. След доста разговори с други хора, от които има какво да се научи и от изчетеното в мрежата съм стигнал до заключението, че ключовите думи трябва да са между 3% и 6% от думите в текста на страницата. Хуваво е, ако можете да включите ключвата дума или фраза в първото и последното изречение на страницата.

12 декември 2012 г. в 1:02

Ще последвам Вашите съвети и ще видим какво ще постигна. Очаквайте много скоро отново включване с резултати!

17 декември 2012 г. в 1:24

@ Надежден СОТ: Ще очакваме с нетърпение да споделиш мнението си за съветите в статията, след като направиш експеримента. Ще се радвам да видя ефекта върху вашия сайт.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger