Ползите от „Гост блогването“ и може ли да последва наказание за сайтовете, които предлагат тази услуга?

 Google може да накаже сайтовете за гост блогване или директориите за статии, защото те не нямат същата репутация, която имаха преди. Те се превърнаха в най-популярния безплатен начин за SEO, получаване на тонове линкове, богати на ключови думи свързани с вашата ниша или дейност.

 Много хора предпочитат да се възползват от тази безплатна услуга, вместо да платят за месец реклама, която може да ви коства 120-200лв. и то само за начало. Услугите на SEO фирмите също не са евтини, затова гост блогването си остава най-добрата алтернатива.

Възползвайте се от„Гост блогването“ – безплатно е.

 Това е печеливша ситуация за сайтовете, които предлагат гост блогване, защото това им дава безплатно съдържание, според техните изисквания, което те биха могли да предоставят на своята аудитория. Гост блоговете продължават да се увеличичават драстично, тъй като от тази дейност можете да получите безплатни линкове и трафик, а това означава повече приходи или печалби.

Кой може да се възползва от Гост блогването?

 Това е нов бизнес модел за писатели на свободна практика, копирайтъри, SEO агенции, фирми за интернет маркетинг, общо взето хора, които търсят безплатни връзки от най-добрите сайтове, обратно към своите.

Тук изниква въпроса, колко често мога да пиша гост статии и дали ще има щети за някоя от страните?

 Е, няма как 20 блогъра да пишат за вас в един и същ ден, не че е невъзножно, но аз не бих препоръчал повече от две статии на ден (отнася се за гост блогването, а не за вашият сайт). Най-много трябва да внимавате с линковете, като на статиия може да си позволите макс. 2 линка. Причината е че Google наказва сайтове претъпкани с линкове и некачествено съдържание.

 Е, добре де, какво наказание може да има за моя сайт, може би се питате в момента. Ами ако един сайт има некачествено съдържание и е претъпкан с линкове, как ще изглежда това според вас на Google – „Няма да изглежда нартурално“. Което ще доведе до наказание, а тя е следната – сайтът, който предлага гост блогване ще изгуби позиции в класирането и ще се отбележи като спамърски сайт, а това ще доведе и понижаването на вашият PR.

 Тази статия е написана от гост автор Аднан Расим (Адо), който подържа
полу-личен блог www.adolini.com и се интересува активно от онлайн маркетинга и бизнеса.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

4 декември 2012 г. в 21:53

Лично аз ползвам много гост блогване и наистина има резултати. А що се отнася до наказанието - едва ли.

13 декември 2012 г. в 1:41

Определено няма да навреди, а има само много големи ползи. Заедно със социалния фактор, това е другия най-важен фактор към този момент за класиране на сайт.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger