Без практични кутии живота става труден

Колкото и практични да са пластмасовите кутии, в един момент ни омръзва да ги мием и подсушаваме. Пластмасова кутия се мие доста трудно - трябва няколко пъти да се изтърка с подходящ препарат, за да се изчисти всичко мазно по нея. В случай, че трябва да се сложи храна в хладилника за повече хора в кутии, за да се съхрани за няколко дни или за пътуване, по-удобно е да се ползват еднократни опаковки. 

 Ако решим да ползваме кутии за еднократна употреба, то вероятно най-добрия вариант ще е те да са изработени от картон. След като изпълнят предназначението си, те просто се хвърлят в контейнера за хартия и готово. Пластмасовите също се рециклират, ако държим на екологията. Все пак, никой не решава да ползва втори път картонена кутия от храна, докато пластмасовите ни изкушават да ги запазим, особено кутии от сладолед и други подобни, които са и доста красиви. 

 Повторната употреба на пластмасови кутии крие известни рискове. Материалът може да е подходящ за храната, за която е предназначен, но за други храни може да е вреден. Някои пластмаси отделят токсини, когато в тях се постави нещо мазно, например. По тази причина по-добре е пластмасовата опаковка, макар и здрава, да отиде в контейнера.

 Същото се отнася и за бутилките - всички производители предупреждават, че повечето пластмасови бутилки не са подходящи за съхранение на мазни течности, защото се разграждат и в течността попадат вредни за здравето вещества. Има специални технологии, по които се правят бутилки за мазни течости, но тези, които са от безалкохолно, например, не са такива. 

 При производство на кутии за хранителни стоки, има специфични норми, които се следят. В противен случай, заради кутията може да се съсипе съдържанието и стоката отива на боклука. Това е в най-добрия случай, по-лошият е да се стигне до натравяне на купувачи, което води до глоби, затваряне на обекти и дори съдебни процеси. Качествените кутии не променят вкуса на храната, не отделят вредни вещества и впоследствие би могло да се ползват повторно от потребителите. 

Някои картонени кутии - от кафе, захарни бучки, бонбони и други се превръщат в играчка за децата.    Всеки си е играл като дете с кутиите, които остават след като се изяде някоя храна. Не само децата са любители на кутии във всякакви размери, възрастните също им намират приложение. Почти във всяка къща има по една голяма кутия от бисквити, пълна с игли и конци, или със снимки и други дреболии. Така че, едва ли можем да си представим живота си без удобните и практични кутии.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

14 декември 2012 г. в 16:35

Аз също много ги обичам тези кутийки. Малки са, но събират много неща :)

18 декември 2012 г. в 22:23

Честно да ви кажа, ако не са тези кутии просто не знам какво ще правя.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger