Каналите се запушват винаги в най-неподходящия момент

Предстои празник, ще идват специални гости, или дори наближава дата за сватба, а изведнъж възниква авария - наводнение от спукани тръби. Най-лошото е, когато обратните води се изливат върху току-що боядисаните стени и съсипват обзавеждането. Една ситуация, която може да изкара от душевно равновесие и най-коравите хора.
 Водата, без която не можем нито миг в ежедневието си, може да нанесе много поразии, когато излезе от контрол. Веднъж пуснат от бутилката, духът започва да си играе с нашите нерви и търпение. За съжаление, щетите от наводнение, дори и да е било незначително, не се оправят лесно. Когато се извикат майстори за отпушване на тоалетна, след тях остава един куп главоболия - изкъртени плочки, мръсотия, а нерядко и самата тоалетна е счупена, поради някаква причина. Всичко това удря доста сериозно по джоба ни и ни отваря куп неприятна работа.
 През цялото време, докато се поправят тръбите, банята е неизползваема, а и дълго време след това - докато се оправят щетите от ремонта на тръбите. Затова при авария и наводнение, колкото и спешни да са нещата, трябва да се пита с каква техника разполагат майсторите и ще нанесат ли допълнителни поражения. Има съвременна ВиК техника, която позволява поправки на тръби без да се нанасят увреждания на плочки, стени и подове. Така нареченото безизкопно отпушване на канали спестява тежките ремонти, причинени от къртене и прокопаване на ями, докато се достигне до повредената тръба.
  Често се случва в момент, когато човек е най-спокоен, всичко върви прекрасно и се подготвя за някое хубаво събитие, да го полее студена вода - авария на най-неочакваното място. Да, ВиК повредите винаги възникват на такива места, до които не може да се стигне лесно. В някоя чупка, тясна дупка или стеснен канал, там се получава запушване. За отпушване на труднодостъпни канали се ползват технологии от най-ново поколение - системи за вакуумно почистване, продухване със сгъстен въздух и различни способи за промивка и дезинфекция.
 Естествено, първият порив на собственика на запушения канал е да се опита да го поправи сам. Тази мисия често се увенчава с неуспех и дори довежда до още по-големи щети. Каналите, колкото и да изглеждат просто устроени си имат характер. Не се предават лесно и си търсят майстора.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

14 декември 2012 г. в 19:11

Хаха, напълно съм съгласен с това. Винаги, когато имаш някаква спешна работа или просто бързаш за нещо и хоп - каналът ти се запушва :)

14 декември 2012 г. в 21:17

Ех тези гадни канали. Като се замисля сте напълно прави...

17 декември 2012 г. в 1:46

Винаги се запушват и създават ядове, точно когато не трябва.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger