Впечатляващи асансьори провокират въображението

В света има много чудеса, сътворени от природата, но има и много впечатляващи човешки творения. Някои хора не оставят мечтите да бъдат само игра на въображението, а ги превръщат в реалност. Плод на такива мечти са впечатляващите асансьори, за които ще говорим сега. 

Първото творение на гениалната инженерна мисъл е от далечната 1903-та година. Това е асансьорът край Люцернското езеро, създаден да открива впечатляваща гледка към красивата природа наоколо.

 Височината е 153 метра. Първоначално кабинката е била от дърво и асансьорът се е движел със скорост 1 метър в секунда. Пътуването с асансьора е било доста страшничко преживяване, заради усещането за нестабилност. През 1936 г. известна фирма за ремонт на асансьори извършва реконструкция, след което асансьорът придобива съвсем нов вид и скоростта му значително се увеличава. 

Друг асансьор, предвиден да провокира смелчаците, е построен в Китай с 330 метра височина. Целта на съоръжението е да позволи на туристите да разгледат невероятната природа наоколо от върха на висока скала. Панорамният асансьор е построен през 2002-ра година.




Следващото впечатляващо инженерно постижение за монтаж на асансьори е от Тайпе - Тайван. Хиляди туристи се стичат към това място, само за да се повозят на ужасяващия стъклен асансьор, прелитащ 89 етажа само за 37 секунди! Преживяването е шокиращо и не се препоръчва за хора със слаби нерви и сърца.

След страховитите асансьори, намира място и атрактивния асансьор - аквариум в хотела Радисън Блу - Берлин. Стъклената кабина на асансьора се движи в ценъра на огромен аквараиум, пълен с вода, в който плуват не само екзотични риби, но и водолази, които ги хранят. В огромния прозрачен цилиндър има 900 хиляди литра вода. Много хора посещават хотела само за да се повозят на този невероятен асансьор, а някои младоженци дори го наемат, за да сключат брак в него, въпреки че е доста страшничко да стоиш затворен в стъклен цилиндър, около който плуват риби. 

 За любителите на силните усещания има още много атрактивни асансьори, но един трябва непременно да се види - Sky Tower. Новозеландската телевизионна кула е висока 328 метра и до върха и се стига с панорамен асансьор точно за 40 секунди! Ако имате сили да се съвземете от този полет в небесата, можете да се полюбувате на прекрасната гледка от специално оборудваната тераса на върха на кулата!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

28 декември 2012 г. в 16:26

Ех, искам и аз да си имам един такъв асансьор в блока :)

29 декември 2012 г. в 22:14

Тези асансьори в Тайпе и Нова Зеландия може да се ползват за изпъване на бръчки. Те се движат кат оскоростно влакче, че и по-бързо. Сигурно е страшен адреналин да се возиш в тях.

10 януари 2013 г. в 15:16

Специално с асансьора-аквариум в Берлин съм запознат доста добре и винаги съм имал желание да го посетя. Аз лично имам афинитет към подобни конструкции, но определено посещението на тези съорежения не е за всеки.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger