Обновяване на интериора чрез нови килими

Скоро сте се преместили в ново жилище или вече интериорът ви е омръзнал? Искате някаква промяна, обаче парите никога не стигат за основна смяна на мебелировката? Изход има - просто сменете килимите и домът ви ще заблести в нова светлина!
Килимът, този незабележим домашен приятел, който кротко лежи на пода и омекотява стъпките ви, може да се превърне в основен акцент в помещението. Някои хора предпочитат килими в пастелни, неутрални цветове, за да могат да си позволят повече цветове и шарки в интериора. Всъщност, ярките цветове също могат да се впишат в обстановката, стига да бъдат съчетани  с вкус.Преди да поръчате килими, ще трябва доста да помислите върху цветовите послания в дома ви. Вярно е, че ако килимът е цветен, дамаските също, а пердетата не остават по-назад и са обсипани с цветя и фигури, се получава дразнещ очите кич. Обаче, ако килимът е в модерна шарка с абстрактни фигури, а подобни елементи се откриват дискретно по дамаските и завесите, тогава интериорът е красив и впечатляващ.
 Тънката граница между кича и добрия вкус лесно се пресича, затова който не е сигурен в преценката си, по-добре да потърси помощ от добър дизайнер. Ако в приятелския ви кръг не фигурират хора с такива способности, а професионалните услуги са прекалено скъпи, то тогава можете да заложите на нещо сигурно - изчистен дизайн. Изберете дамаски и завеси без много натрапчиви шарки, а килимът задължително да хармонира като цвят с всичко в стаята. Ако имате на стената картини с оранжеви слънчогледи, разгледайте килими и мокети с оранжеви мотиви. Ако ли пък сте сложили морски пейзаж - то тогава чудесно се вписват подови покрития с вълнообразни елементи същата цветова гама.
Някои помещения имат по-особени изисквания към обзавеждането. Това са преди всичко стаи, в които липсва естествено осветление. В такива случаи е възможно килими с ярки цветове да влязат в конфликт с изкуствената светлина, падаща от тавана. Добро решение е да се боядисат стените в светли цветове, а на пода да се постави килим в тъмни цветове - това ще придаде дълбочина и помещението ще изглежда по-просторно.
 Ако имате красив, дървен под, то тогава е добре килимите да са по-малки, за да не го закриват напълно. Дървеният паркет е символ на лукс, затова добра идея е да се сложат малки, но скъпи и качествени килимчета, които да оформят кътове в стаята.
 Когато се нанасяте в нов дом, той е като бял лист - можете да нарисувате картината на своите мечти върху него. Започвайки обзавеждане “от нулата” имате възможността да направите жилището си едно уютно място, в което да се чувствате наистина у дома си.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

16 януари 2013 г. в 22:51

Един хубав килим винаги предава стил на стаята и обновява интериора.

16 септември 2013 г. в 12:44

Kилимите винаги са били важна част от интериора

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger