Napred.BG - нова българска търсачка



В началото на 2012 г. екип от IT специалисти стартира в България нова онлайн търсачка - Napred.BG, с желанието да подобри някои недостатъци на търсенето в Google откъм удобство и да пести време на потребителите. Начинът, по който тя прави това, е да пренасочва хората директно към заявения от тях сайт, когато търсенето е достатъчно ясно, като например "abv". Това е доста полезно, имайки предвид, че изненадващо над 35% от всички търсения в Google са именно с цел директно влизане в даден сайт. Google не желае да пренасочва тези търсения най-вече по комерсиални съображения - това би намалило кликовете по рекламите, от които интернет гигантът се издържа.

 Napred.BG разполага и със собствени резултати за думите, които се търсят най-често, като сайтовете са ръчно подбрани и описани от редактори, за да се избегнат типично машинните грешки и безсмислици, допускани от алгоритъма на Google. Т.е. ако напишете "online tv" ще попаднете на страница, която ви предлага само подбрани сайтове за гледане на телевизия на живо. Не е за подценяване и възможността за директно търсене в най-популярните у нас сайтове директно чрез Napred.BG, като

 Понеже е невъзможно редакторите да направят правило за всяко едно търсене, когато вие напишете нещо непредвидено от тях, например "прогнози за финансовите пазари", ще отидете директно в резултатите на Google по въпроса.

 Napred.bg  разполага и с облак от търсения, който държи ежедневно посещаваните от вас сайтове само на 1 клик разстояние за още по-бърз достъп. Така тя се превръща не само в полезна търсачка, но и в удобна начална страница с автоматичен букмаркинг, която сте добре дошли да опитате.

Следете и фейсбук страницата на търсачката - https://www.facebook.com/napred.bg . Публикуват се факти, които може да ви изненадат.

Тази статия е предоставена от екипа на Napred.bg.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

29 януари 2013 г. в 15:52

Много интресен български продукт, притежаващ голям потенциал. Създаден с много услия и мисъл за удобството на потребителите. Дано и за напред да се радваме на успешни родни проекти.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger