Как да проверим дали даден домейн е наказан от Google

наказан домейн от Goolge
 Случвало ли ви се е някога да си купите доменй с много ключови думи в него, да си направите палнове за неговата реализация и да се впуснете в разработването и популяризирането на сайт върху него и след 3-4 седмици от пускането на сайта онлайн да видите, че изобщо не се индексира? След това проверявате и се оказва, че домейна е баннат от Google и други търсещи машини в интернет. Ако не ви се е случвало, значи спокойно можете да кажете, че сте късметлия.
 С всички ъпдейти на Google през изминалата година, може да се окаже, че и добре работещите ви сайтове в даден момента са изчезнали от резултатите при търсене. Причината може д ае същата, а именно наказание от Google и други търсачки.

 Ще опиша няколко начина, как да разберем дали домейнът е баннат или наказан от Google и други търсачки с помощта на някои онлайн инструмети.

 Ако закупувате нов домейн първо проверете какво е било неговото състояние назад във времето с помощта на Wayback Machine, Преди да купите домейна се уверете, че той не е забранен от Google, Yahoo, Bing и други търсачки. Има много сайтове, където можете да направите проверка, за да ден домейн дали е забранено или не от Google и други търсачки.
Можете да проверите и дали доменйна не е баннат от Google AdSense, ако мислите да го реализирате в тази насока.

 Предлагам ви списък с безплатни онлайн инструменти, с които можете да направите проверка дали даден домейн е забранен от Google или не.

Seomastering.com
Iwebtool.com
Isbanned.com
OnlineAlley.com
BannedCheck.com
SelfSeo.com

 Всички тези инструменти за проверка на забрани върхо домейни са безплатни. Можете да използвате някой от тях за да видите дали доменът е наказан, или дори можете да го проверите с всички, за да сравните информацията. С тях можете да проверите и дали този домейн е баннат от Google AdSense или не е. Можете да проверите не само домейн, който искате да купите, проверете и домейните на вече съпествувашите ви сайтове, дали не са наказани, ако се съмнявате.

 Ако се окаже, че домйнът е наказан, просто не го купувайте. Ако имате наказан ваш работещ домейн, тогава ще трябва да се потрудите да премахнете наказанието. На първо време подобрете съдържанието на сайта си. Прегедайте ключовите си думи. Колко често присъстват в съдържанивто на сайта ви, в заглавието, къде са поставени. Провете връзките към саъта ви. Дали са с един и същ анкор, дали са само към заглавната страница на сайта, дали не изглеждат като спам, от какви сайтове са, и т.н. Проверете свързаноста на вътрешните си страници. Как е направена, имали я изобщо, смислено ли са свързани страниците и т.н.
След това, подайте молба до Google за преразглеждане на сайта ви. Това няма да стане за ден или два, затова се въоръжете с търпение. Отнема от 2 седмици до 3 месца, в редки случаи 6 месеца.

Ако не можете да се справите с тези задачи, съветвам ви да се обърнете към специалист в областта!

Надявам се статията да ви е била полезна! Мнението ви по въпроса, както и препоръки, ако съм пропуснал нещо важно, или критиките ви, можете да споделите в коментарите.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 11 коментара

3 януари 2013 г. в 17:57

Благодарение на Вашата статия открих, че 2 от моите домейни са наказани.

3 януари 2013 г. в 18:29

Радвам се, че ви е била от полза. Съжалявам за наказанието на домейните ви, но се надявам, че ще ги оправите.

4 януари 2013 г. в 13:49

Има ли възможност да пуснете една статия и за проверката за класиране на даден сайт в Google

4 януари 2013 г. в 18:00

Предполагам имате предвид проверка за класиране по дадена ключова дума в Google. Ще се постарая да сглобя такава статия.

18 януари 2013 г. в 12:13

С интерес проверих наличните си сайтове и останових, че един от тях за който съм сигурен, че е претърпял наказания от Google, не се индексира, като такъв от инструментите в списъка на статията.

18 януари 2013 г. в 13:22

@Антон Петров: Нали се сещаш, че ако си се "разболял" от Панда или Пигвин това не се води наказание, а последствие от промяна в алгоритъм. Първо е хубаво да определиш, кое от двете те е сполетяло.

22 януари 2013 г. в 16:03

Да така е, досетих се, че причината е най-вероятно тази. Причинителя е ясен, остава само последствията да бъдат поправени.

Анонимен
26 октомври 2013 г. в 13:51

Здравейте, имате страхотна статия ,беше ми много полезна. Имам въпрос: От http://www.dennisnafisi.com/free-seo-tools/google-blacklist-checker/ каквито и домейни да проверя които все още не съществуват (не са закупени) все ми изписва ,че са баннати ? Наистина ли са баннати или понеже не съществуват в момента затова така показва?

26 октомври 2013 г. в 19:41

@Анонимен: Да, най-вероятно изписва, че са баннати, защото не съществуват. Сега пробвах, няколко от моите сайтове и няма проблеми с тях.

2 януари 2014 г. в 19:54

мерси за линковете,
чекнах ги и показаха това което се очакваше

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger