На каква височина трябва да бъде окачено огледалото за баня?

 

   Огледалото е неразделна част от банята. Тук то изпълнява няколко функции едновременно - не само помага на членовете на домакинството да се оглеждат в него докато се мият, но и допълва интериора като цяло. Асортиментът от красиви и функционални огледала радва съвременните потребители, но не е достатъчно само да изберете правилния модел - също толкова важно е да го инсталирате правилно в стаята. В тази статия ще разберете на каква височина е допустимо да окачите огледало в банята.



Основни изисквания

   Преди да продължите с монтажа на избраното огледало за банята, трябва да се запознаете с всички основни фактори и изисквания, които е важно да вземете предвид:

·        Размерите на отразяващата повърхност - Много зависи от квадрата на стаята, в която е инсталирано огледалото. Чашата не трябва да е твърде малка. В противен случай ще бъде просто неудобно да го използвате.

   Също така не трябва да е твърде голямо, тъй като може лесно да се повреди и огледалото може да има неблагоприятен ефект върху психологическото състояние на членовете на домакинството.

·        Разстояние от пода -  Избирайки определена височина на огледалната инсталация, трябва да надграждате според височината на членовете на домакинството. Експертите съветват да се придържате към разстоянието между горните ръбове от 1,2 m до 2 m (стандартно). Но посочените параметри са само общи, средни. В рамките на тези граници собствениците могат да експериментират според желанието си.

·         Разстояние от мивката до огледалото - Много хора избират да си мият зъбите и да мият лицето си, докато се гледат в огледалото по време или след това. Поради тази причина огледалните повърхности често се монтират над мивката.

Опции за монтаж

     Закрепването на огледало в баня обикновено е лесно. Няма толкова много решения къде да закачите тази част, за да можете дълго време да търсите оптималното място. Нека разгледаме по-отблизо кои са основните характеристики на често срещаните опции за монтиране на огледала.

Над мивката

    Инсталирането на огледало над умивалника е стандартно решение за баня. Собствениците на жилища го използват най-често. Ако огледалото е поставено върху мивка, трябва да се вземат предвид редица важни фактори. Необходимо е да се спазва хармонията на интериорния дизайн в стаята, както и удобното разположение на останалата част от обзавеждането. Като се вземе предвид разстоянието между определени предмети и големината на банята, ще бъде възможно бързо и лесно да се избере оптималната ширина на огледалото.

Пълен ръст

    Огледалото в банята може да бъде окачено не само над умивалника. Вместо малки, много потребители избират по-големи модели огледала - в цял ръст. Такъв детайл може да украси интериора на стаята, визуално да го освежи и да го направи по-просторен поради ефективно отражение на светлината.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger