Как да изберем икона, спрямо повода?



 Икона за бизнес партньор

Когато избирате икона за подарък на партньор или съдружник, най-доброто решение е да изберете икона с лика на Свети Николай или на Свети Влас, които покровителстват търговията. Подходящ подарък е и иконата на Св.Георги, който олицетворява смелост. Ако искате подаръкът ви да изглежда представително, поръчайке към иконата да ви бъде изработен подходящ статив, в който да се постави.  

 

Икона за сватба

Чудесен подарък за младоженци и новодомци са икони, изобразяващи Света Богородица и Свети Мина. Богородица покровителства дома, семейството и децата, а  Свети Мина носи здраве, изпълнява желания и покровителства дома. Във всяко българско православно семейство е добре да има и икона на Свети Иван Рилски, който е небесен покровител на нашия народ и ни закриля. За кумовете е отлична идея да се подари икона с лика на Йоан Кръстител.

 

Икони за нов дом

Ако младото семейство се нанася в нов дом или сте поканени на освещение на дома, най-добре е да се подари икона на Света Богородица или на Свети Мина, които се вярва, че покровителстват дома. Прекрасно решение е да се закупи икона и на Исус Христос. Иконата следва да е нарисувана, а не да бъде снимка или отливка.

 

Икони за деца

Ако ще подарявате икона на дете, най-добрият избор е да поръчате икона с изображението на свеца , чието име носи детето. Чудесно решение е също така да подарите икона с лика на Света Богородица, която покровителства децата, семейството и дома.

 

Икони за стаята на децата

В спалнята на децата е добре да има икона на Архангел Михаил, който покровителства дома и пази от зли очи и сили. В детската стая е много подходящо място да се положи икона, изобразяваща Пресветата Дева с Младенеца и икона с нашия спасител Исус Христос. В детската стая може да има и икони с светиите, чиито имена носят децата.

 

Икона за светото кръщение

По повод светото кръщение отлична идея за подарък за детето и родителите му може да се подари икона с лика на Архангел Михаил, на Христос, на Пресветата Дева или на светеца с името на детето. Също така може да се подари иконата Богоявление. Тя представя как Йоан Кръстител кръщава Исус Христос във водите на река Йордан. На кръстниците се подарява иконата Богоявление (или Кръщение Господне).

 

 

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger