Основните грешки, които хората допускат при кандидатстване за кредитСветът на икономиката и банковото дело не е чак толкова сложен, колкото изглежда. Всеки един обикновен потребител може да разбере повечето от тънкостите на кредита. А това е от съществено значение, защото ще му позволи да избегне най-големите грешки, които банковите клиенти обикновено допускат при кандидатстване за заем.

Нежелание да се разбере всяка клауза от договора

Ако човек вземе кредит, той трябва да е сигурен, че няма клопки. Те обикновено се крият в сложните и не винаги ясни условия на договора за заем.

Когато кандидатствате за голяма сума, по-добре е да помолите банков служител да разпечата текста на споразумението и след това да го разгледате детайлно у дома, където обстановката е по-спокойна. Ако някои точки не са ви съвсем ясни, винаги можете да ги обсъдите наново с кредитния инспектор. Но, разбира се, винаги съществува риск той да задържи важна информация в интерес на банката. Нещо повече, той дори не трябва да лъже, а просто да обясни основното, но в същото време да пропусне няколко незначителни подробности, които в бъдеще могат да се превърнат в голямо главоболие за кредитополучателя. Затова, по-добрият вариант е да се свържете с адвокат, който е специалист по банкови заеми.

Пренебрегване на отзивите на клиентите

В интернет могат да се намерят доста отзиви за отделните банки. Който не ги вземе предвид, рискува да се сблъска с бъдещи проблеми.

Например, можете да разберете как се държи банката в случай на малки закъснения. Много финансови институции са съпричастни на факта, че кредитополучателят по обективна причина е забавил плащането с ден или два. Но други, са готови незабавно да наложат глоби на клиента дори и за един ден закъснение.

Незаинтересованост от предсрочно изплащане на кредита

По някаква причина не всички кредитополучатели са наясно, че имат право да изплатят банковия си дълг предсрочно и да спестят значително, като платят минимум лихва. Ето защо е наложително да попитате да правилата за предсрочно изплащане на заема.  

 

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger