10 неща, които трябва да имате предвид при избора на пътна помощ в Стара Загора област


Има няколко неща, които трябва да се вземат под внимание при избора на пътна помощ в Стара Загора, в случай на авария на автомобила ви. Всеки доставчик предлага различни услуги и цени, затова е важно да проучите възможностите.

Потърсете фирма за пътна помощ, която предлага ключарски услуги, а не само традиционните. Не много компании го правят, а това може да бъде от решаващо значение в случай, че ключа ви остане заключен в колата или сте го загубили.

Ако сте избрали своя доставчик на пътна помощ, това ще ви даде чувство на облекчение и сигурност, особено ако тръгвате на дълги пътувания до неизвестни дестинации. Някои от услугите, от които може да се възползвате са: смяна на спукана гума, аварийно зареждане на акумулаторната батерия, осигуряване на гориво и течности, отключване на автомобила и т.н. Някои фирми дори предлагат съдействие, ако вашата кола бъде разбита. За улеснение в избора измежду многото компании, предлагащи денонощна пътна помощ в Стара Загора заедно с Екорепорт, сме изготвили списък на няколко основни неща, които трябва да имате предвид, ако решите да се абонирате за такава услуга.

Обхват

Има два вида покритие за пътна помощ. Едната покрива действията на шофьора, а другата е предназначена за превозното средство. Първата е препоръчителна, ако притежавате няколко автомобила, а втората е подходяща за семейство, което споделя една кола. Ако изберете първия план, ще можете да използвате пътната помощ, дори ако карате кола на някой друг.
По същия начин, ако изберете план само за автомобила, услугата ще ви е полезна, ако превозно средство се повреди, независимо кой го управлява.
Другият вид на обхват е свързан с разстоянието, на което се случва аварията. Всяка фирма предлага покритие в различен радиус, а някои дори могат да ви съдействат и при пътуване в чужбина. Затова изберете най-подходящия обхват за себе си.

Предлагани услуги

Важно е да решите какъв вид услуги желаете. Има обаче някои, които трябва да може да ползвате на всяка цена. Това включва теглене, поддръжка, сервиз и ремонт, зареждане на гориво и т.н. Последното нещо, което ще искате да чуете, когато сте аварирал на непознато място е, че вашата програма не покрива ремонтите. Следователно, трябва да сте сигурни, че ще получите достатъчно услуги за сумата, която плащате на вашата фирма за денонощна пътна помощ.

Безплатни услуги и отстъпки

Ако се възползвате от членство в клуб за услуги от пътна помощ в Стара Загора или друг регион, може да получите някои допълнителни предимства. Например множество хотелски и мотелски отстъпки, списания, които да ви разведряват по време на пътуването, и дори безплатни карти, които да ви показват правилната посока. Можете да спестите значителна сума пари за хотелски сметки. А картата определено ще ви помогне, ако нямате навигационна система и се насочвате към непознато място. Освен стандартните услуги за извънредни пътувания, много доставчици предлагат и допълнителни предимства като отстъпки за самолетни билети и коли под наем. Така че, не забравяйте да попитате и за такива екстри.

Разберете кое е безплатно и кое не

Ако вашата застрахователна компания ви предлага безплатна пътна помощ, това не означава, че това ще бъде непременно така. Колата ви ще бъде издърпана безплатно, но ще бъде оставена до определен от тях сервиз, където ще трябва да платите вероятно по-голяма сума пари за обслужване, поддръжка и ремонт. Не забравяйте, че автокаско фирмите предлагат безплатна помощ, защото по всяка вероятност ще отнеме няколко години, преди да се разпадне новата ви кола. Но ако това стане, те все пак ще могат да спечелят пари, чрез поддръжка и ремонти.

Работно време

Наистина не можем да предвидим кога и къде може да се повреди превозното ни средство. Не се изненадвайте, ако колата ви откаже да запали точно посред нощ на някой безлюден път. Само си представете какво ще се случи, ако имате нужда от пътна помощ в Стара Загора по време на снежна буря на Бъдни вечер и се опитате да извикате пътната помощ, но ви кажат, че не работят по празниците. Следователно, трябва да се уверите, че избраната от вас фирма работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, през всичките 365 дни.

Опит

Уверете се, че компанията, която сте избрали, е в сферата от много години, преди да решите да работите с тях. Това е важно, защото една установена фирма ще има национална мрежа от експерти, които ще могат да се втурнат към мястото на аварията в абсолютно всеки момент. Не бихте искали да се окаже, че пътната помощ в Стара Загора, на която сте се доверили, не работи във всички райони и трябва да се оправяте сами.

Разстояние на теглене

Трябва да разберете колко са безплатните километри за изтегляне на автомобила ви, които компанията предлага в пакета. Много фирми предоставят безплатни услуги за няколко км и след това ви таксуват за всеки следващ след тази граница. Други пък предлагат теглене само за определено разстояние или до най-близкия сервиз. Следователно, опитайте се да намерите пътна помощ в Стара Загора, която ви предлага най-добрите условия.

Време за реакция

Трябва да изберете фирма, която има добро време за реакция. Ако ви накарат да чакате 3 часа на усамотен път, помислете отново дали да се възползвате от услугите им. За това време можете да стигнете до най-близкия сервиз. Други компании пък ще се опитат да пристигнат по-бързо, ако сте блокирани точно в средата на магистралата или има деца с вас. Опитайте се да намерите такава фирма.

Сравнете предимствата

Потърсете информация в интернет, за да направите свое проучване за основните услуги от пътна помощ в Стара Загора област. Сравнете плюсовете и минусите, за да разберете кои компании отговарят на вашите изисквания. Посетете техните социални страници, за да прочетете отзиви от клиенти. Така ще получите най-справедлива представа за работата им.

Въпреки че може да имате абонамент за пътна помощ в Стара Загора, препоръчително е да имате винаги в колата си резервна гума, лост, преносим комплект за зареждане на акумулатор, червен предупредителен триъгълник, пътна карта и т.н., особено ако тръгнете на дълъг път.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger