Седем отговора на най-често задаваните въпроси за диодната лазерна епилация


Искате ли никога повече да не ви се налага да бръснете космите по вашето тяло? Кой не си мечтае да забрави за този не желан проблем, а да се радва на гладки крака и подмишници с нулева поддръжка?

Да, всичко това е възможно, с помощта на диодната лазерна епилация.

Но бъдете много предпазливи, когато решите да се подложите на нея, винаги внимателно проучвайте центъра, в който ще извършвате процедурата. Поинтересувайте се, каква техника се използва и работят ли в него квалифицирани специалисти. Обърнете внимание и на цената, защото знаете максимата, че понякога евтиното ни излиза по-скъпо и ако е много евтино бъдете винаги с едно наум.

Но има и още няколко въпроса, на които е добре да знаете отговора, преди да се подложите на лазерното отстраняване на нежеланото окосмяване и за това потърсихме, професионално мнение за диодната лазерна епилация от специалистите от Wave Estetic Center и ето какво ни казаха те:

Премахват ли се за постоянно космите, с помощта на лазерната процедура?

Диодната лазерна епилация редуцира космите, но не може да ги премахне напълно и за постоянно, и не е необичайно да ви се наложи да повторите процедурата в рамките на една година, дори и в третираната област. Причината е, че лазерът унищожава настоящите космени фоликули, но нови такива могат да се развият, поради хормонални проблеми или промени в теглото.

Какви са рисковете?

Най-големият риск от употребата на лазерите е за вашето зрение. Затова по време на процедурата трябва да носите очила, специално предназначени за вида лазер, който се използва. Нормално е след нея да има леко зачервяване и подуване на кожата, но ако има изгаряне, това означава, че специалистът е избрал грешен лазер, който не е подходящ за вашия тип кожа.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането е като при ужилване, но то трае само милисекунда. Това е времето необходимо на лазера да достигне до космения фоликул и да го унищожи. След процедурата не трябва да изпитвате никаква болка в третираната област, а може само да имате леко зачервяване и подпухване на кожата.

Защо е необходимо да посетите център с квалифицирани специалисти?

Извършването на диодната лазерна епилация е свързано с избора на подходящия лазер за вашия тип кожа, специалистът е този, който ще определи, кой е най-добрият за вас. Бъдете особено внимателни и уведомете специалиста, ако приемате лекарства, тъй като някои видове антибиотици могат да направят вашата кожа по-чувствителна към лазера.

Ще бъде ли ефективна процедура за вашия тип кожа и цвят на косата?

Процедурата е ефективна за почти всеки тип кожа от много светла, та чак до най-тъмната.
Но имайте предвид, че ако сте блондинка или червенокоса, може да не получите желаните резултати. Също така бъдете много внимателни, когато избирате къде да извършите процедурата, защото ако не се използва правилният вид лазер, може да получите изгаряния.

Колко време отнема?

Времетраенето на процедурата зависи от това, коя ще е третираната област. За унищожението на всеки космен фоликул е необходима една милисекунда, така че за малка площ, каквато са подмишниците ще са необходими до 5 минути, а за по-голяма, като краката до 30 минути.
А що се отнася до броя на процедурите, от които се нуждаете, за да имате напълно гладка кожа в третираните места то те са най-малко 6 на брой.
При повечето хора се наблюдава драстично намаляване на окосмяването след третата или четвъртата процедура и вероятно шест ще са максималният брой, от които те се нуждаят в конкретната област.
Но за най-добри резултати ние препоръчваме броят им да бъде между 6 и 10.

За кои области от тялото е подходяща?

Единственото място, което трябва да избягвате, е зоната около очите – веждите, горната част на бузите и слепоочията, поради риска от увреждане на очите от лазера.
Но за всички други области диодната лазерна епилация е идеалното решение, което ще ви помогне да се отървете от нежеланото окосмяване.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger