Какъв стил алуминиеви джанти да изберете?

Когато някой реши да закупи набор от алуминиеви джанти за своя автомобил, това обикновено се дължи на две причини. На първо място, тъй като те са по-леки от стоманените, намаляват общото тегло на колелата, което включва джантата, гумата, спирачката (ако е монтирана в колелото), шпиндели, лагери, валове, пружини и окачващи връзки. С намаляването на това тегло, се подобряват спирането и разхода на гориво. Втората, но не по важност причина, поради която хората избират алуминиеви джанти за автомобила си, е че изглеждат много по-добре от стоманените, които дори и да имат луксозни тазове, не могат да придадат толкова добър виншен вид на колата.

Има някои технически въпроси, които трябва да се вземат предвид при закупуването на нови джанти. Те са свързани с диаметъра, броя на болтовете, общата ширина на джантата и гумата заедно и др. Така че може да се окаже, че опциите ви са ограничени до определени стилове и размери.

Според специалистите в търговията с алуминиеви джанти от Ogi.bg най-популярните модели на джанти са дизайните с пет и шест спици, и вероятно са най-често срещания стил, който ще видите при разглеждането по магазините. Те са много универсални и могат да се окажат подходящи за почти всеки тип превозно средство. Хубаво е да избирате по-широки спици за джанти с голям диаметър. А добра идея за семейния автомобил е да се спрете на по-плавен и заоблен дизайн.

Ако карате по-голям, спортен и ефектен автомобил, може би е подходящо да помислите за двойна конструкция с много спици. Този тип превозни средства имат много повече характер и са в състояние да поемат такива джанти, без да бъдат засенчени от техния специфичен външен вид.

Съществуват и други стилове, включително и такива, които са с видими болтове и много спици, изглеждащи така, сякаш са свалени от рали автомобил. В миналото дори се предлагаха джанти с недостатъчния брой от три спици и много разстояние между тях. Затова вероятно е най-добре да бъдат оставени в миналото, заедно с определени ретро прически и обувките на платформа.

Също така ще трябва да вземете решение за вида на покритието, което желаете. Предлагат се три основни вида за алуминиевите джанти:

1. Най-често се нанася боя. Обикновено това покритие се състои от три слоя. Първият е грунд за покриване на голия основен метал на сплавта. Той осигурява перфектната основа за втория слой, който е цветен. Третият слой се състои от чисто покритие или лак, за блясък и защита върху цялата джанта.

Комбинацията от трите слоя осигурява здраво покритие на алуминиевите джанти. След това те могат да се използват целогодишно, независимо от метеорологичните условия. Разбира се, те все пак трябва да се поддържат, но могат да изтърпят по-дълги периоди между почистванията.

Болтовете на алуминиеви джанти могат да бъдат във всякакви цветове. Основните са сребристо, бяло, златно и антрацитно сиво.

2. Неръждаемата стомана понякога се използва за покриване на външната страна на алуминиевите джанти. Тя е по-силна от сплавта, което означава, че страната става по-твърда и може да изтърпи повече злоупотреба от обикновената сплав. Неръждаемата стомана също така запазва своя блясък по-дълго и се почиства по-лесно.

3. Хромът е по-евтин и предлага по-силен блясък.
Друго, за което трябва да помислите, е дали спирачките ще бъдат видими. Колкото по-малко спици имат джантите, или колкото по-тънки са те, толкова повече ще се виждат спирачките. Ако имате хубав набор от спортни спирачки, това дори може да е търсен ефект. Но ако са стари и износени, едва ли ще искате да се набиват на очи.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger