Кои ударно пробивни машини да изберете - дрелка или винтоверт?

За да свършите добре работата си и да си гарантирате максимална ефективност, е важно да си купете правилните инструменти. В продължение на години вероятно сте използвали дрелка за почти всяко начинание, където е нужно пробиване и закрепване. И въпреки че това е вършило работата и все още може да е най-добрият избор за много приложения, има и друга опция – винтовертът.

На пръв поглед двете ударно пробивни машини изглеждат сходни и поставени една до друга си приличат. Но всеки, който е използвал и двата инструмента, знае, че има разлика не само във външния вид, но и във функционалността им.

Най-общото между двата инструмента е въртящият момент. Системата на винтоверта обаче осигурява почти три пъти повече въртящ момент. Дрелката от друга страна изисква потребителят да използва две ръце при работа с инструмента, за да предотврати загубата на контрол. Затова, след продължителна употреба повечето хора чувстват умора в ръцете или китките си. Обикновено винтовертът изисква по-малко усилия и само една ръка за контрол.
Тъй като теглото и на двете удърно пробивни машини е достатъчно, за да се умори всеки потребител, имайте предвид, че винтовертът е средно с почти 50% по-лек и с 35% по-малък от дрелката. Размерът и общата му мощност, го превръщат във впечатляващ и компактен инструмент за разнообразни приложения.

Дрелката е най-популярният акумулаторен инструмент на пазара. През времето тези ударно пробивни машини се оказаха жизненоважни за всички видове закрепване и пробиване. Но виновертът се оказва по-леко, по-мощно, по-компактно и удобно решение за подобни задачи.
В допълнение към въртящия момент, другият термин, който винаги трябва да се свързва с винтовертът, е закрепването - основното приложение на инструмента.

Все повече майстори заменят дрелката с винтоверта, оценявайки мощността и комфорта, свързани с него. Тези ударно пробиви машини са удобни за достигане на тесни или неудобни места, като например по време на монтаж на шкафове, когато размерът на инструмента е изключително удобен.

За местата, където е нужно да се пробиват дупки, винтовертът не е най-ефективният вариант, но предлага някои решения. Например, с него ще можете да пробиете отвори с по-малък диаметър, използващи подходящите приставки, предназначени за системата на инструмента. Но за по-големи диаметри, дрелките са най-добрият вариант от удърно пробивните машини.
Когато трябва да се направят много дупки с голям диаметър, дрелката осигурява постоянната скорост и въртящ момент, необходими, за да могат битове да прорязват по-ефективно материала. Предпочитан вариант е също и за вентилационни инсталации, заключващи системи или за прокарване на проводници и медни тръби. Поради по-големия въртящ момент при по-ниски обороти, дрелката може да се използва също за смесване на материали като бетон, шпакловка и боя.

Дрелките са приложими за почти всякаква работа. Но в един свят, в който времето е пари, винтовертът просто помага за по-бързото и по-малко уморително приключване на задачи, свързани със затягане.

Съвети за закупуване на правилните ударно пробивни машини

Освен производителността и функционалността, начинът, по който усещате инструмента в ръцете си, е най-важното при закупуването му. Добрата ергономична конструкция спомага за намаляване на умората от страна на потребителя и в резултат на това, води до по-добре свършена работа. Теглото и балансът на инструмента, използваните материали и цялостният дизайн, играят важна роля за приложението му. Една удобна дръжка, с мека ръкохватка, може да се окаже разликата между често използваният електроинструмент и този, който остава забравен на дъното на кутията. Ето още няколко неща, на които трябва да обърнете внимание:

За винтовертите, моделите с най-голям въртящ момент, ще осигурят най-доброто затягащо действие. Функции като лесно захващане и движения с променлива скорост, осигуряват допълнителен контрол при всички видове приложения, особено тези, които може да не изискват толкова въртящ момент. Повечето модели са снабдени с LED светлина за работа в слабо осветена среда. Уверете се, че тя е деактивирана след приключване на задачата, за да не изтощава акумулатора на инструмента.

При покупката на дрелка, потърсете инструмент с тежка, изцяло метална скоростна кутия и стоманено подсилена втулка, бърз и мощен акумулатор, две степени на скорост (висока и ниска) и много позиционна дръжка. Външен корпус, който абсорбира ударите, ще помогне за предотвратяване на повреда, в случай на изпускане на инструмента.

Като цяло, независимо кой от двата вида ударно пробивни машини ще решите да купите, изберете утвърдена марка и по-дълга гаранционна програма, а голямо разнообразие от модели можете да откриете на https://www.bagira.bg/машини/ударно-прoбивни-машини

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger