Автоклиматици Пловдив сервизни поддръжки

Автоклиматици Пловдив сервизно обслужване и поддръжка на автоклиматични системи. Един автоклиматик може да има много измерения за повреди и ремонти. При поява на проблем водача на автомобила се нуждае от адекватно обслужване и професионален сервиз за автоклиматици.

Едни от най-често срещаните възможни повреди в автоклиматичната система са следните:

1    Липса на фреон – няма водач на автомобил, които да не си помисли първо сигнално, че повредата в климатика му е свързана с ниското количество на хладилен газ в него. Когато налице има изтичане на фреон, автоклиматикът не се включва, при околна температура по-ниска от зададената или налягането в системата му е по-високо, или ниско. Тъй като заедно с фреона в системата на автоклиматика циркулира и масло, той трябва да се експлоатира редовно.

 Може да се избегне изтичането на фреон, съветват специалисти от сервизи за автоклиматици Пловдив, ако климатика е пускан в режим на охлаждане поне от два до три пъти седмично. Времето на работа трябва да е не по-малко от минимум пет минути до десет дори. При работа маслото омаслява всички части на автоклиматичната система. Така тя се запазва от разрушаване на неопреновите си части и изтичането на хладилен газ може да се избегне. Затова и пускането на автоклиматика през зимата е необходимо.

       Повреда при ремонт на автомобила – под ремонт се има предвид най-вече пребоядисване на купето на колата. Автомобилите с автоклиматични системи имат ограничителни граници за нагряването на купетата си. Така например при боядисване и сушене в автобояджийска камера, температурата не бива да е по-висока от осемдесет градуса по целзий. Една по-висока температура би повредила автоклиматика, защото предизвиква повишено налягане в тръбната му система.

        Свистене след загасяване на двигателя на автомобила – техниците от сервизите за автоклиматици Пловдив съветват водачите на автомобили да не се плашат от този шум. Всъщност това последващо свистене от автоклиматичната система в продължение на няколко секунди, след спиране работата на двигателя, е с цел изравняване на налягането в системата на автоклиматика. В него няма нищо страшно и притеснителни. То не е свързано с повреда.
4
     Нарушена работа на частите на системата на автоклиматика – тук могат ада се отнесат редица параметри, като излишък на хладилен агент, излишък на масло от компресора, възможен попаднал въздух или пък влага в херметически затворената автоклиматична система, замърсени ребра на изпарителя или кондензатора на автоклиматика, приплъзване на съединителя на компресора и увреждане на автомобилната охладителна система.

5     Запушване на игления вентил – това е доста често срещан, според сервизните техници за автоклиматици Пловдив, проблем. Премахването му става, чрез внимателно продухване и премахване на цялата мръсотия натрупала се в него. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger