Изработка на лого съвети за начинаещи


Изработка на лого не се удава на всеки. Зa да се постигне успешен дизайн и изработка са нужни опит и нюх. Те не се появяват просто така, а се изграждат с времето и практиката. Все пак дизайнера започва отнякъде и се учи от грешките си в повечето случаи. Логото е ключов инструмент за идентифициране на една фирма и тя губи част от идентичността си, ако логото не е подходящ израз на компанията. Именно заради това към дизайна и изработката му трябва да се подхожда сериозно и професионално. Начинаещите в това занимание, биха били любопитни да прочетат следните съвети:

Какво трябва да изразява едно фирмено лого?
В идеалния случай едно лого за фирма, трябва да привлича потенциални бизнес партньори и клиенти на фирмата. Добре направеното лого изгражда лоялност между клиентите и компанията. Изразява идентичността на марката и осигурява професионален изглед. Ако умеете да съчетаете това в една изработка на лого, то значи умеете да сте добри лого дизайнери!

Изтъкване на позитивните страни на фирмата.
Когато се създава дизайн на лого, като визитка на фирмата, той цели изтъкване на положителните страни на компанията. И все пак логото не е реклама, то е визитка, така че изтъкването трябва да е с минимални средства и завоалирано. Посланието обаче трябва да бъде възможно за разпознаване и откриване. Ако това не стане, няма смисъл от едно лого. То не носи позитивизма, които трябва да откриват и разпознават клиентите и бизнес партньорите.

Видове лога.

Основно се разпознават три типа лого дизайни и изработка на лого. Те са следните: 

- Лого базирано на шрифта – тези лога се основават на типа шрифт, изработката и третирането му. Пример за такъв тип лого са: IBM, Microsoft и Sony. Въпреки своята опростеност, те са разпознаваеми и силно съдържателни;

- Буквално лого – пример за това са много лога. Например фирма за бояджийски услуги използва лого на човек с четка за боядисване в ръка. Както и компания за почистване използва кофа и парцал, или пък прахосмукачка. Тези лога са твърде информативни и предсказуеми и никак не са уникални;

- Абстрактни лога – изработка на лого, чрез символ или знак е абстрактно лого. Логото на гиганта Nike е най-добрият пример за целта. То се е превърнало в символ на марката и няма човек, който да не го свързва с фирмата.

Преди да започнете същинската изработка на лого.
Преди да се започне процеса по създаване на логото, проучването и скицирането, трябва да се помисли за смисловото значение, което искаме да внедрим в дизайна си. Записването на изречение или словосъчетание, което смятате, че е най-добрият израз на фирмата е добра стартова идея, за дизайна на лого. Преди всичко много е важно начинаещите лого дизайнери да си изградят собствен процес на работа, които да не се стреми да наподобява нечий друг.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger