Полезна информация, която всеки собственик на жилище е добре да познава

Като всяка техническа професия, покриви имат свои собствени термини и този език включва думи непознати за повечето хора. Затова е важно за собствениците на жилища да се запознаят с някои общи условия, ако мислят да предприемат ремонт или подмяна на покрива. По този начин те могат да комуникират ефективно с покривните специалисти и да изразят своите опасения, ако такива се появят.

Основни части на покривите са:

Обшивка: табли, изработени от дърво или друг материал, които се закрепват към гредите и се използват като база за останалата част от покривното покритие. Също така се нарича и тесте.

Подложка: влакнест материал, който се използва като слой отдолу най-външната повърхност на покрива. 

Лъскавост: Парчета от издръжлив метал, използвани срещу атмосферните влияния.  Блестящите арматурни материали се прилагат около слаби и податливи места, където има кръстовище между две секции, наподобяващо фуния вода към коритата.

Покриване: Това се отнася за филца плюс външния слой, който може да е метал, шисти или плочки.

Дренаж: Това са функции, които позволяват на водата да се оттече и може да включва форма на покрива, когато е с наклон, както и начина, по който той е изложен.

Било: Ъгълът при върха на скатен покрив, където двете страни се събират, за да образуват връх.

Долина: Ъгълът, който се образува, когато две насочени надолу, секции  на скатен покрив, сключват. Долините могат да бъдат трудни от гледна точка на поставяне на битумни керемиди, но опитните строителни предприемачи знаят как да се получи това правилно.

Дъски: Най-долния край на покрива, който виси над външните стени.

Връзка: Методът, който се използва за осигуряване на една или друга настилка да се присъедини една към друга. Има много различни видове свръзки, включително кръстосани, разбити и поетапни.

Разполагане: Метод на повторно поставяне на покриви, който включва полагане на нови керемиди над горната част на старите керемиди по специален шаблон.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger