Какво трябва да знаем при избора на Застраховка живот

life insuranceМислили ли сте си да си направите застраховка живот? Всеки човек на определен етап от живота си се замисля над тази перспектива. Причините са много и най-разнообразни - от загуба на близък до неприятни случки на познати и така нататък. Какво печелим от такъв тип застраховка?

На първо място застраховките живот дават възможност на застрахования да избере условията, които най-добре се вписват в неговата представа за застраховката. Това включва покритие на застраховката, застрахователната сума, размера на обезщетението, както и срокът, за който ще бъде застраховката.

Застраховките живот предоставят спокойствие и сигурност, както за вас, така и за семейството ви.

Тя може да бъде сключена индивидуално или групово. Има вариант дори да бъде направена от работодател за служител и има 24-часово покритие. Тя е добър вариант, ако работата е свързана с рискове и опасна за здравето среда. Корпоративното застраховане носи облекчения за юридически лица и в същото време осигурява 24-часово застрахователно покритие на служителите на дадена фирма.

Ползи от застраховката живот


Застраховката живот гарантира сигурност за вас и вашето семейство. В случай на неблагоприятни събития получавате обезщетение при направена такава застраховка. Също така, може да си осигурите допълнителен доход, когато се пенсионирате.

Специфики


За да сключите застраховка живот, е необходимо да сте под 70 години. Минималната възраст е 14 години. Минималният срок за този тип застраховка е поне 10 години.

Как се определя цената? Най-често факторите, от които зависи сумата по застраховката, са възрастта на застрахования, премията на застраховката и срокът.

Лицето, което би могло да ползва застраховката, може да се определи при нейното сключване, както и през целия и период на действие.

За да определите размера на покритие на застраховката, трябва да имате предвид следното нещо. Изчислява се на база годишния брутен доход, който се умножава по броя години, за които ще искате да се застраховате. По този начин се изчислява размера на покритието на вашата застраховка живот.

Съществуват различни видове застраховки живот в зависимост от вашите интереси. Има детски, инвестиционни, рискови краткосрочни, спестовни дългосрочни и комбинирани.

Хубавото при застраховките живот е, че са разнообразни и предлагат защита при непредвидени ситуации, например, свързани със здравето. След като изберете своя тип застраховка и се консултирате със специалист ще можете да изберете между рискови краткосрочни, спестовни дългосрочни, комбинирани или др. Например, рисковата застраховка живот се сключва за кратък период от време - не повече от 12 месеца. Тя няма спестовен характер. Докато дългосрочната застраховка живот е един от най-полезните начини да спестите и в същото време да покриете злополука или заболяване, смърт и много други неприятни ситуации, включително и болничен престой. Инвестиционната застраховка живот е комбинация от характеристиките на стандартната застраховка.

I&G Brokers ви предлагат изгодни варианти за застраховки живот на добри цени с индивидуален спестовен план. При този тип застраховка продължителността е от 3 до 30 години, а хубавото е, че може да си изберете спрямо вашите индивидуални нужни и потребности  своя спестовен елемент. Детската застраховка живот от своя страна се сключва в полза на детето. При нея родителят е застрахован за определен период от време като отново  застраховката има спестовен характер. След като изтече определеният срок средствата се използват като допълнение за образование на детето.

Добър вариант е застраховката за индивидуални рискове. Тя е класическа застраховка, при която свободно може да изберете покритието. Застраховката е без спестовен елемент и може да бъде използвана в цял свят, което я прави универсална.

Застраховката живот ви дава възможност да се подсигурите. За повече информация във връзка с продукти, пакети и допълнения може да посетите сайта на I&G Brokers.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger