Видове машини и плугове за обработка на почвата

Земеделието се превърна в ефикасен начин за обработка на земите, особено след като се появиха механизирани системи за обработка на почвата. Обработката на полета, чрез използване на машини дърпани от трактори, позволява тази обработка да се осъществява върху големи площи земя за кратък период от време. В днешно време фермерите могат да обработват всякакъв тип почва посредством механизирани плугове с марка Mass. Тяхната употреба в земеделието повишава и подобрява качеството на продукцията по целия свят.

Всеки добър фермер се нуждае от следните машини и инструменти:

Трактор


Тракторът е основаната машина, която е необходима за успешната обработка на почвените полета. Той е двигател и контролиращ орган на плуговете, точно както CPU-то контролира един компютър. Плуговете са прикачен инвентар, който се закача и тегли от трактора.

Обикновени плугове


Основната функция на тази вид плугове е прорязва и преобръщане на почвата заедно с плевелите и развиващите се растения. Като по този начин, лопата на плуга заравя ненужните плевели и растения отново под почвата. Повечето плугове са снабдени с няколко лопати. Те лесно подготвят почвата за засяване на нови култури. Съвременните плугове имат до 7 лопати за бърза и ефикасна подготовка на големи ниви, тъй като автоматично образуват бразди с хребети за правилно отводняване на почвата. Хидравличната система на трактора контролира действието на плуга, като при напредналите машини, тракторът може да контролира дълбочината и размера на браздите.

Плугове тип чизели


Те подготвят почвата за засяване без да причиняват катаклизми при обработката. Те разхлабват почвата, но не я преобръщат като обикновените плугове. Този тип машини подготвят почви, които не се нуждаят от твърде много обработка. За да се задвижат чизелите имат нужда от мощен трактор, тъй като често причиняват значително тътрене в почвата.


Набраздяващ плуг


Той притежава 2 лопати раздалечени една от друга. Плугът прави ров в почвата с хребети от всяка страна. Те подготвят почвата за засаждане на култури като картофи, които е нужно да се засаждат под пръста.

Дискови брани


Те се използват за подготовка на твърда и тежка почва, при която след оран се образуват буци. Плуга е снабден с два реда стоманени дискове, които са наклонени в различни посоки. Този тип плугове не притежават лопати и са най-ефикасни при суха и камениста почва. Те раздробяват образуваните буци пръст.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger