Как да се грижим за своя автомобил



Как да се грижим за своя автомобил

Голяма част от българите не обръщат достатъчно внимание на своите автомобили. Хората се качват и карат без да се замислят, че като всяка машина и колата се нуждае от грижи за да издържи по-дълъг период от време. Тук не говорим за сериозни промени по вътрешния или външния дизайн.
Тук говорим за нормални мерки, които трябва да се имат в предвид. За да получим удоволствието от шофирането на един автомобил, то трябва да се грижим за него. Това не означава да му бъдем роби, но е нормално да обръщаме внимание поне на елементарните неща. В този материал ще Ви запознаем с някои процедури, които е добре човек да върши.

Ценни съвети за поддръжка на автомобила

·                    Смяна на гуми – гумите са важна част от всеки автомобил. По-голямата част от катастрофите се случват или поради проблем в самите гуми, или поради каране с неправилните сезонни гуми. Следете внимателно сезоните и купувайте гуми според сезона. Когато времето се затопли използвайте летни гуми, когато времето се застуди, започне да вали дъжд, сняг сложете зимни гуми. Зимните гуми са с по-голям грайфер за по-голямо сцепление. Използвайте крик и ключ с марка Toptul, защото са най-добрите;
·                    Смяна на масло – ако искате да поддържате добре своя двигател то използвайте качествено масло като го сменяте на определени километри. Сервизите най-често препоръчват това да се случва на 10 000 км. Ако не може да се справите с тази задача, отидете в най-близкия сервиз и специалисти ще извършат това. Те използва ръчни специализирани инструменти с марка Toptul, която гарантира качество;
·                    Смяна на антифриз – зимата, когато стане студено е добре колата Ви да използва антифриз, който е против замръзване, а не вода. Отидете до най-близкия сервиз и хората от него ще Ви обърнат внимание. Те ще използват инструменти Toptul, с които да махнат старата течност и да поставят нова.

На сайта instrumenti.net ще откриете всякакви видове ръчни инструменти

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger