Европейски програми 2014

Европейските програми, които да предвидени за период 2014 – 2020 година са в следните сфери: '' Околна среда'', ''Развитие на човешките ресурси'', ''Морско дело и рибарство'', ''Региони в растеж'', ''Добро управление'', ''Наука и образование за интелигентен растеж'', ''Иновации и конкурентоспособност'', както и ''Транспорт и транспортна инфраструктура''.

Европейски програми 2014 ''Наука и образование за интелигентен растеж''.


Като основна цел на обновената програма се счита създаването на интелигентно общество, което може да се осъществи посредством постигане на растеж в сферата на обучението и професионалното образование.
Кой може да се възползва от предимствата на тези европейски програми за 2014 година.


Бенефициентите могат да бъдат различни младежки организации, учебни заведения, спортни клубове, общини, извънучилищни педагогически учреждения, музеи, библиотеки, различни научни институции и академични организации, центрове, насочени към получаване на професионално образование, браншови организации. Министерството на образованието, младежта и науката, различни партньори, развиващи дейността си в социално-икономическата сфера, работодатели също могат да се възползват от европейските програми за 2014 година.


Като целеви групи могат да се посочат следните: педагогически специалисти, учащи със специални потребности в сферата на образованието и доброто обучение, докторанти, родители, ученици, възрастни, които са отпаднали от системата на образованието, лице, които са представители на различни етнически общности, академични представители както и изследователи.


Една подобна програма е например обновената ''Еразъм Мундус'', която всъщност представлява една обединяваща всички програми, под името ''Еразмус +'' които се занимават със стимулиране на образованието, младежта и спорта. В това число влизат и други европейски програми за 2014 като например ''Младежта в развитие'' и ''Обучение през целия живот''.


Решението относно координирането на програмата ''Младежта в развитие'' е вече взето и то ще бъде контролирано от ''Център за развитие на човешките ресурси''.


Образователните европейски програми за 2014 като ''Еразъм +'' включват останалите програми като ''Еразъм Мундус'', ''Леонардо да Винчи'', ''Грюндвиг'', '' Темпус'', ''Младежта в действие'', ''Edulink'', ''Коменски'', ''АLFA'';
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger