Спортни обувки ''Адидас'' – как започна всичко

''Адидас'' в днешно време е една от най-предпочитаните и престижни марки в целия свят.
Няма човек, който да не е чувал за световноизвестната марка, която е еталон за качество и стил.
Много малка част от хората са запознати всъщност с историята на марката, с това как е започнало всичко, кой е създателят й и така нататък. ''Адидас'' всъщност е германска компания, за която в днешно време може да се каже, че е най-големият производител въобще на спортни стоки – обувки, дрехи, аксесоари и не само. Производството на спортни стоки разбира се много отдавна е изнесено в други държави, предимно в Изтока, но седалището все още се намира в Германия. 

Кой е създателят на престижната марка ''Адидас''

Германската компания ''Адидас'' АД е собственост на Адолф Даслер и е основана в Бавария.Омето на германската компания естествено, Адолф създава използвайки прякора си Ади. Той решава да използва прякора си и да добави първите три букви от фамилното си име Дас, резултатът, от което е разпознаваемата марка ''Адидас''.

Интересен и неподозиран за голяма част от хората факт е със сигурност това, че основен конкурент в този бранш се явява брат му, който се казва Рудолф Даслер – собственик на друга също толкова престижна марка, а именно ''Пума''.

Двамата братя успяват да създадат две изключително успешни и престижни марки в целия свят – ''Пума'' и ''Адидас''.

Кога марката ''Адидас'' става популярна

За пръв път престижната марка ''Адидас'' става популярна през 1954 година, която всъщност е годината на победата на германския отбор в световното първенство по футбол. Тогава футболистите на германския отбор носейки за пръв път ''Адидас'' допринасят значително за популяризирането на световната марка днес. 
Спортни стоки на марката ''Адидас''

В днешни дни всеки може да се сдобие онлайн с качествени спортни стоки на ''Адидас'' като обувки, дрехи, аксесоари и така нататък.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

2 декември 2019 г. в 12:57

И аз предпочитам да нося Адидас. Много са удобни и засега имат супер качество. За мен серията Originals е най-добра, вие какво ще кажете?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger