5 основни правила как да живеем по-здравословно с вегетарианска кухня


любопитна информация

Вегетарианската диета е чудесен начин да подобрите здравето си и да намалите въздействието си върху околната среда. Но как да се уверите, че получавате всички хранителни вещества, от които се нуждаете? 

Ето 5 основни правила, които да ви помогнат да започнете


Яжте разнообразни храни. Има много различни видове вегетарианска храна, така че се уверете, че ядете разнообразни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения и ядки. Това ще ви помогне да получите всички хранителни вещества, от които се нуждаете.


Включете протеини във всяко хранене.Протеините са важни за изграждането и поддържането на мускулите. Добри източници на растителен протеин включват бобови растения, тофу, темпе, ядки и семена.


Вземете достатъчно витамин B12. Витамин B12 е важен за здравето на кръвта и нервите. Намира се само в животински продукти, така че вегетарианците и веганите трябва да приемат добавка или обогатени храни.



Вземете достатъчно желязо.Желязото е важно за пренасянето на кислород в организма. Добри източници на растително желязо включват бобови растения, тъмнозелени листни зеленчуци, обогатени зърнени храни и сушени плодове.


Калций.Калцият е важен за здрави кости и зъби. Добри източници на растителен калций включват тъмнозелени листни зеленчуци, тофу, обогатени растителни млека и сушени плодове.


Следвайки тези основни правила, можете да се насладите на здравословна и вкусна вегетарианска диета.


Ето някои допълнителни съвети, които да ви помогнат да започнете


Гответе повече вкъщи. Когато готвите вкъщи, можете да контролирате съставките и да се уверите, че ядете здравословни храни.

Прочетете етикетите на храните. Когато купувате опаковани храни, не забравяйте да прочетете етикетите на храните, за да се уверите, че не съдържат животински продукти.

Намерете подкрепа. Има много ресурси, които да ви помогнат да успеете с вегетарианска диета. Потърсете онлайн общности, готварски книги и рецепти.

Вегетарианската диета може да бъде чудесен начин да подобрите здравето си и да намалите въздействието си върху околната среда. Като следвате тези основни правила и съвети, можете лесно да започнете.

Източник: https://eu-bloger.eu/bg/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger