Как да намалим сметките за ток с климатик

Отдавна вероятно сте забелязали, че домакинствата, в които хората се отопляват с климатик, обикновено сметките за ток са по-малки, отколкото в домакинствата, в които предпочитат да залагат на друг ти уреди.

И действително, ако изключим някои по-нестандартни опции от типа на печка с пелети, климатиците нямат алтернатива по отношение на своите качества и икономичност.

Възможно ли е да намалим сметките за ток дори още повече

Ако се питате дали има начин допълнително да намалите сметките за ток в случай, че се отоплявате с климатик, трябва да знаете, че винаги има опции да свиете и още малко разходите, без да се лишавате от комфорт и уют у дома.

Предпочетете хиперинверторен климатик

Хиперинверторните климатици не са нещо ново, тъй като от няколко години са доста разпространени на пазара. Техният модел на работа създава добри условия за намаляване на сметките за ток.

Те са уреди с изключително висока чувствителност, тъй като предвиждат кога и как ще бъде достигната оптималната температура в помещението, при което не се налага са изключват, а силно намаляват оборотите на работата си.

Това че избягват включването и изключването, може да намали консумацията на ток на уреда с до около 30%, което ще се отрази положително и на битовите сметки във вашия дом (разгледайте какви модели се предлагат на Klimatici.bg).

Избягвайте случайни марки

Макар това да не е най-важното при покупка, на климатик, определено има значение и марката на която ще се спрете. Някои производители на климатици създават уреди, които са се утвърдили като доста здрави и икономични (вижте например марката климатици GREE).

Поддържайте по-умерени градуси

Препоръчително е да поддържате по-умерени градуси в помещението, като това може да има огромно значение върху крайната сметка за ток. Така например, ако навън е около нулата, има голяма разлика дали ще поддържате в стаята 18 градуса или ще настроите климатика на 27.


Същото важи и за летните месеци. Ако навън е между 35 и 40 градуса, не е нужно да настройвате климатика на 17 или 18, а вместо това можете да го оставите на 24 и в стаята ще е съвсем комфортно и здравословно за вас и вашето семейство.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger