Как се определя степен на телесна повреда при птп?

Има три вида наранявания, при които може да искате обезщетение при птп за лека телесна повреда, средна телесна повреда или тежка телесна повреда. Най-общо казано:

– Леките наранявания са някои от най-често срещаните видове, които включват болка, страдание и ожулвания, които продължават за по-малко от месец.

– Средните телесни наранявания са временни и водят до временно влошаване на вашето здраве за повече от 30 дена.

– Тежките телесни повреди могат да бъдат за цял живот.

Грубо казано, правилото е следното - Тежката телесна повреда обикновено е увреждане за цял живот. Ако нараняването е за време, но за по-дълъг период например повече от тридесет дни, тогава го класифицираме като средна телесна повреда. Всички останали случаи – болка и страдание, които изчезват в рамките на този период от 30 дни, се класифицират като леки наранявания (лека телесна повреда).

Кой определя размера на телесната повреда при птп?

За да квалифицираме нараняването, ние винаги търсим помощта на съдебномедицински патолог, който изготвя доклад за идентифициране на нараняването. Основното, което трябва да запомните е, че видът на телесната повреда ще се определи едва след настъпването на ПТП – т.е. в момента, в който събираме доказателствата.

Кога е налице обезщетение при птп лека телесна повреда?

Има няколко спорни теми за наранявания, които се класифицират като лека телесна повреда – загуба на съзнание, счупени ребра и обездвижване.

Кои са признаците, които показват, че някой припада, има нарушение на съзнанието или просто е зашеметен? Ако се чудите дали сте в безсъзнание или нараняването ви е просто нещо повече от подутина на главата, отговорете на този въпрос, за да разберете – ″Чувствахте ли се като мъртви известно време след инцидента?″. За да се счита за „средна телесна повреда“, нараняването ви трябва да ви е накарало да се почувствате като мъртви в някакъв момент след инцидента. Само при зашеметяване е налице неразположение, но възможност за приемане на течности като вода.

Обезщетение при ПТП за Лека телесна повреда се дължи при причиняване на болка или страдание без здравословно разстройство. Съдържанието на тези наранявания обикновено се състои от краткотрайна болка, причинена от ударите върху различните части на тялото.

Кога е налице обезщетение при птп средна телесна повреда?

Обезщетение при птп за средна телесна повреда се дължи, ако е налице: необратима загуба на зрение или слух; постоянни говорни и езикови затруднения, засегнати са движенията на ръцете, торса или шията, половите органи са пострадали, но без детеродната неспособност да е засегната пряко; фрактура на челюстта или зъбите, която да затруднява храненето или приказването; обезобразяване на нечие тяло - лице или други части от торса; хронично заболяване, безопасно за живота, или здравно разстройство, временно животозастрашаващо; наранявания на главата, гръдния кош и стомаха и други.

За да разберат, че нараняването е леко или умерено, хората трябва да преценят колко дълго трае нараняването - дали е било временно или не. Когато става въпрос за лека телесна повреда са тези наранявания, които продължават до тридесет дни. За повече от 30 дни се счита за средно телесно нараняване. Тежка телесна повреда, ако продължи до края на живота на някого.

Кога е налице обезщетение при птп тежка телесна повреда?

Физическото нараняване се класифицира като тежко, когато са налице: продължително нарушение на съзнанието, наранявания като слепота с едното или двете очи, глухота, загуба на говор.; когато е причинено трайно безплодие или обезобразяване, което води до разстройство на говора; увреждане на единия или двата бъбрека, изгубване на крайник като ръка или крак; постоянно, животозастрашаващо разстройство на здравето и съзнанието.

Съзнанието на индивида се счита за нарушено, ако неговият цикъл на сън, апетит, способност за доброволно заспиване или събуждане се промени значително. Нарушеното съзнание има непосредствена последица от дълбоки промени в усещанията, идеите, мисленето, вниманието, волята и други форми на умствена дейност.

Съзнанието на човек може да бъде нарушено както веднага, така и след определен период във времето. Във всички случаи обаче трябва да има причинно-следствена връзка между телесната повреда и резултата.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger